Nieuwe corona-teststraat bij ziekenhuis Velp

Foto: GGD Utrecht

Er komt een nieuwe coronateststraat aan de President Kennedylaan 108 in Velp.  Vanaf 17 augustus kunnen inwoners van de regio’s Arnhem en Velp, maar ook recreanten en toeristen, met gezondheidsklachten daar terecht.

De corona teststraat zit momenteel bij het Gelredome, maar verhuist naar Velp vanwege de start van het voetbalseizoen, waardoor de teststraat daar niet kan blijven.

Locatie goed bereikbaar

Door de ligging bij het ziekenhuis van Velp is de locatie goed bereikbaar. Het ziekenhuis ligt vlak bij de snelwegen A12 en A348. In een periode van twee weken wordt de teststraat in het Gelredome afgebouwd en geheel overgenomen door de teststraat in Velp. Zowel de gemeentes Arnhem en Rheden als de GGD Gelderland-Midden vinden het belangrijk dat inwoners in hun directe omgeving getest kunnen worden op het coronavirus(Covid-19).

GGD zoekt nog diverse medewerkers voor teststraat

Voor het afnemen van testen zijn veel medewerkers nodig. GGD Gelderland-Midden zoekt naar personen die de testen willen afnemen. Ook administratieve krachten zijn nodig. Over het algemeen worden de functies parttime ingevuld en kunnen ook in het weekend plaatsvinden.
De GGD gaat heel flexibel om met de roosterwensen van de medewerkers. Ben jij of ken jij iemand die dit belangrijke werk zou willen gaan doen? Specifiek voor deze testlocatie? Neem dan zo snel mogelijk contact op met [email protected].
Andere teststraten voor Gelderland Midden zijn in Ede en Barneveld.

Korte cursus testen uitvoeren

De GGD biedt de testmedewerkers een korte cursus aan van maximaal een halve dag. Daarna worden ze getraind en kunnen onder begeleiding de eerste testen uitvoeren. Bij het goed afronden van deze cursus krijgt de persoon een verklaring van een arts dat zij geschikt is bevonden voor deze werkzaamheden. Voor een uitgebreidere beschrijving van de functie en informatie over deze functies en hoe men kan solliciteren verwijzen zij naar de site met de coronawerkzaamheden. De gemeentes  Arnhem, Rheden en GGD Gelderland-Midden zijn ervan overtuigd, dat zij door deze gezamenlijke aanpak een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van het coronavirus.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden