Mondkapjes voor Gezondheidscentrum Presikhaaf

Foto: Erik Rijpstra

Door het coronavirus ontstaan tekorten aan persoonlijke beschermingsmiddelen in de zorg, met name mondkapjes. Dit bracht Antal Hendriks, HAN-docent praktijkonderwijs Industrieel Product Ontwerpen (IPO), op een idee.

IPO heeft een flinke voorraad mondkapjes van goede kwaliteit, voor het onderwijs. Hendriks besloot die ter beschikking te stellen aan Gezondheidscentrum Presikhaaf.

Behoorlijke voorraad

“Ik weet dat we voor ons projectonderwijs nog een behoorlijke voorraad hebben liggen. Als je daarmee nu acuut de zorg kunt helpen, is dat natuurlijk een fantastisch gebaar,” aldus Hendriks. Adriènne Micklei, junior docent en lab administrateur bij IPO, bood spontaan aan om deze mondkapjes te bezorgen. “Ik vind het een top idee en ben de laatste tijd vrij weinig in contact geweest met mensen. Dus ik denk dat ik het minste risico loop als ik ze langs breng.”

Weer een stukje verder kunnen

Zo gezegd, zo gedaan. Deze mondkapjes van zeer goede kwaliteit zijn op woensdagmiddag 18 maart afgeleverd bij het Gezondheidscentrum Presikhaaf, dichtbij de locatie van de HAN.
Wim Jonkman, fysiotherapeut bij het Gezondheidscentrum Presikhaaf, heeft de beschermingsmiddelen met veel plezier in ontvangst genomen. “Helemaal top, dank jullie wel. Wat fijn dat jullie dit voor ons geregeld hebben. Kunnen wij weer een stukje verder.”

Video kun je bekijken op:

https://www.youtube.com/watch?v=cuwjcwR6fhw

 

credits: Erik Rijpstra

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden