Wandelroute ‘Arnhemse bomen vertellen’ begint in Sonsbeek

jun 17 , 17:59 Gemeenteberichten
molenplaats sonsbeek low resarnhemnieuws 915x518 1 1
Welke verhalen vertelt een van de 370 jaar oude Poortwachters in het park Gulden Bodem? En hoe ademt de Rode Beuk bij Zijpendaal?
Wat bomen normaal verborgen houden, wordt deze zomer onthuld in Arnhem. Ter ere van de 125e verjaardag van park Sonsbeek is de wandelroute ‘Arnhemse bomen vertellen’ gemaakt door drie parken. Dit kunstproject van Anaïs Berck is een samenwerking tussen mensen, bomen en algoritmes.
arnhemse bomen vertellengemeente arnhem

Vertrekpunt Molenplaats Sonsbeek

Tijdens ‘Arnhemse Bomen Vertellen’ sta je stil bij bomen, zoals bij een kunstwerk. In de drie parken Gulden Bodem, Zypendaal en Sonsbeek, leven zeer bijzondere en oude bomen. Aan de hand van sensoren die in zes bomen zijn geïnstalleerd, maakt ‘Arnhemse Bomen Vertellen’ zichtbaar wat anders verborgen blijft voor het menselijke oog: het bewegen van de stam, de CO2- en wateraanvoer, de temperatuur in de lucht en bij de wortels, de hoeveelheid zonlicht die de bomen helpt bij hun fotosynthese.
Bij elk van de bomen is een houten bankje geplaatst met daarop een QR-code die naar een webpagina gaat met verhaalfragmenten, een artistieke soundscape en digitale beelden. Wat te zien en te horen is, hangt af van de locatie en van de data die de sensoren verzenden. Dit kan dus van uur tot uur verschillen.
De zes bomen zijn voor niet-wandelaars ook te bezoeken via een touchscreen (een digitaal scherm dat je kunt aanraken) in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.

Meer informatie

Het vertrekpunt is Molenplaats Sonsbeek , waar je een kaart met de route vindt:
  • wandeling van +-7km langs de 6 bomen
  • wandeling van 4km langs 5 bomen, toegankelijk voor mindervaliden.
Kijk hier voor meer informatie.