Stiller asfalt Velperweg (Velperpoort-Raapopseweg) en Arbeidstraat

Foto: Wikipedia.org

De Velperweg (tussen station Velperpoort en de Raapopseweg/ Tivolilaan) krijgt stil asfalt (geluid reducerend asfalt). Ook aan de Arbeidsstraat wordt gewerkt.

Het asfalt is op beide wegen versleten. De werkzaamheden vinden plaats tussen maandag 5 december en vrijdag 23 december.
In 2023 wordt de Velperweg tussen de Raapopseweg en de A12/Europaweg opnieuw ingericht, ook wel bekend als Renaissance Velperweg. Dit project staat los van deze werkzaamheden.

Wat gaan we wanneer doen?

Wanneer Wat gaan we doen? Toegankelijkheid
Maandag 5 december tot woensdag 14 december van 07.00 tot 16.00 uur Voorbereidende werkzaamheden Weg is open met overlast.
Donderdag 15 december van 07.00 tot 16.00 uur Asfalt verwijderen busbaan ‘stad in’ Auto’s, motoren en bussen over de rijbaan. Afslaan naar bedrijven en zijstraten kan met overlast.
Vrijdag 16 december van 07.00 tot 16.00 uur Asfalt verwijderen rijbaan ‘stad in’ Autoverkeer en bussen over busbaan. Afslaan naar bedrijven en zijstraten kan.
Maandag 19 december van 07.00 tot 16.00 uur Asfalt verwijderen verschillende stukken ‘stad uit’ Auto’s, motoren en bussen over de rijbaan. Afslaan naar bedrijven en zijstraten kan met overlast.
Maandag 19 december van 20.00 tot 06.00 uur Asfalt verwijderen kruispunt Tivolilaan en rijbaan ‘stad uit’ Weg is afgesloten in beide richtingen. Er is geen autoverkeer mogelijk.
Dinsdag 20 december van 20.00 tot 06.00 uur Asfalt aanbrengen ‘stad in’ Weg is afgesloten in beide richtingen. Er is geen autoverkeer mogelijk.
Woensdag 21 december van 20.00 tot 06.00 uur Aanbrengen asfalt ‘stad uit’ Weg is afgesloten in beide richtingen. Er is geen autoverkeer mogelijk.
Donderdag 22 en vrijdag 23 december van 07.00 tot 16.00 uur Afrondende werkzaamheden Weg is open met overlast.
Maandag 16 en dinsdag 17 januari Werkzaamheden aan de putten Weg is open met overlast.

Stad in = van Tivolilaan richting Station Velperpoort
Stad uit = Station Velperpoort richting Tivolilaan

Wat betekenen deze werkzaamheden?

Doorgaand verkeer wordt te plekke omgeleid. Aanwonenden en bestemmingsverkeer kunnen langs de werkzaamheden. Behalve op:

  • Maandagavond 19 december van 20.00 uur tot dinsdagochtend 6.00 uur.
  • Dinsdagavond 20 december van 20.00 uur tot woensdagochtend 6.00 uur.
  • Woensdagavond 21 december van 20.00 uur tot woensdagochtend 6.00 uur.

Dan is de weg afgesloten voor al het verkeer. Overdag is de weg met veel hinder open.

Hinder

Omwonenden kunnen geluidsoverlast ervaren. Bij slecht weer kan het zijn dat het werk uitloopt of wordt uitgesteld. Werken aan de weg brengt helaas hinder met zich mee. De gemeente hoopt op jouw begrip.

Toegang fietsers en voetgangers

De fiets- en voetpaden zijn open en daar wordt niet aan gewerkt. Als fietser of voetganger kun je wel hinder ervaren. Lopend en met de fiets kun je dus langs de wegwerkzaamheden.

Nood- en hulpdiensten

Nood- en hulpdiensten kunnen altijd door het werk heen.

Afval

Je kunt jouw afval gewoon volgens het schema aan straat zetten.

Openbaar vervoer

De bussen rijden overdag de gewone route. Tijdens de avond-/ nachtwerkzaamheden rijden de bussen een andere route. Kijk voor actuele reisinformatie op de website van Breng.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen