Afvalpas niet meer nodig voor restafval per 1 juni, er komt een vast tarief.

Foto: Gemeente Arnhem

Met ingang van 1 juni betalen Arnhemmers niet meer per afvalzak. Er komt weer een vast tarief.

Dit is het resultaat van het referendum over afval dat op 17 maart tegelijk met de Tweede Kamerverkiezingen werd gehouden.

Afvalpas niet meer nodig voor restafval

De afvalpas is dan niet langer nodig om de ondergrondse afvalcontainers te openen. Omdat alle 1400 containers met de hand van het slot moeten worden gehaald door de gemeente, kan het wel een paar dagen duren voor alle containers zonder pas open kunnen. Uiterlijk tot 5 juni.

Het scheiden van afval blijft belangrijk

De afvalkalender blijft gelden, het ophalen van huisvuil blijft op dezelfde manier gaan als nu. Het is nog steeds nodig om plastic verpakkingen, gft, glas en papier apart te houden. Dat is goed voor het milieu en houdt de kosten lager.

Andere tarieven

Arnhemmers betalen vanaf 1 juni niet meer per afvalzak (variabel tarief) en ook niet het vaste tarief dat bij diftar hoorde. Inwoners die dit vaste tarief al voor het hele jaar betaald hadden, krijgen dit voor de maanden juni tot en met december weer terug. Dat gebeurt in juni. Bij automatische incasso wordt dit automatisch verrekend met het nog te betalen bedrag/openstaande bedrag.
De rekening voor het aantal weggegooide afvalzakken van de eerste vijf maanden van dit jaar (januari tot en met mei) volgt in september. Ook wordt op dat moment het nieuwe vaste tarief in rekening gebracht voor de laatste zeven maanden van dit jaar (juni tot en met december). Dat bedraagt € 131,95 voor eenpersoonshuishoudens en €176,40 voor meerpersoonshuishoudens. Zowel in juni als in september krijgen inwoners een brief met uitleg over de tarieven.

Openingen van de containers weer vergroot

De komende maanden worden de openingen van de containers weer vergroot zodat er weer zakken van zestig liter inpassen. Kleinere zakken kan natuurlijk ook, er hoeft immers niet meer per zak te worden betaald.

Flyer

Alle huishoudens in Arnhem krijgen de komende week een flyer in de bus waarop de belangrijkste veranderingen staan.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden