Burgemeester Marcouch sluit drugspand Johan de Wittlaan

Foto: Pixabay

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft een drugspand aan de Johan de Wittlaan gesloten. In de woning, midden in de wijk, werden naast de ruim driehonderd planten ook allerlei materialen aangetroffen die wijzen op een professionele hennepkwekerij en eerdere oogsten.

De sluiting van het drugspand aan de Johan de Wittlaan volgt iets meer dan een week na de sluiting aan de Ir JP van Muijlwijkstraat, parallel aan de Steenstraat, en die van vorige maand aan de Nieuwe Aanleg en Spechtstraat.

Over de sluitingdrugspand

Burgemeester Marcouch over de sluiting: “Achter drugspanden gaat vaak georganiseerde criminaliteit schuil die maling heeft aan het eerlijke leven in de wijken met alle gevaren van dien: brandgevaar, wateroverlast, stank en schade aan woningen. Naast dit onheil voor buur en buurt is het een misdadig voorbeeld voor onze opgroeiende kinderen dat nooit gewoon mag worden. Daarom stellen we de norm. Ook nu heeft een oplettende en betrokken anonieme melder ons op het spoor gebracht. Deze hulp van Arnhemmers is onmisbaar voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijken. Vandaar mijn beroep op jou: neem contact op met de politie als je iets weet of ziet.”

Offensief voor veilige wijk

De sluitingen zijn net als de actie van gisteren in Spijkerkwartier, Steenstaat, Spoorhoek en Station Velperpoort, Lauwersgracht en omgeving onderdeel van het Arnhemse offensief met een reeks aan interventies voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijken. Dit daadkrachtige optreden gisteren, van agenten en handhavers van NS, Arriva en Breng, was goed voor tientallen processen verbaal, voor verkeersovertredingen, drugs, wapenbezit, inbrekerswerktuig en een aanhouding van een gesignaleerd persoon.
Burgemeester Marcouch:”Deze samenwerking van politie, boa’s en handhavers van de vervoersbedrijven maakt trefzeker in onze missie de deur te sluiten voor criminelen, drugskoeriers, kwekers en hufterig gedrag, zodat eerlijke ondernemers goed kunnen ondernemen, meisjes en vrouwen, kinderen en ouderen veilig kunnen opgroeien en leren, werken en zorgen voor elkaar.”

Melden helpt

Weet je iets of heb je iets gezien? Neem contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844 en anoniem via 0800-7000.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden