Ondernemerschap als carrièrekeuze voor werkloze Arnhemse jongeren

Foto: Gemeente Arnhem

Het starten van een onderneming onder jongeren is populair. In 2019 was er een explosieve stijging van jonge starters, bleek uit cijfers van de KvK.

Met Pak je Kans kunnen werkloze jongeren uit Arnhem ontdekken of het ondernemerschap een reële carrièrekeuze is.

Pak je Kans

Pak je Kans is een project waar jongeren kosteloos aan deel kunnen nemen. Het helpt hen in acht weken met de start van hun onderneming. Jongeren krijgen begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Deelnemers die erachter komen dat het ondernemerschap niet bij ze past, krijgen begeleiding bij het vinden van een baan in loondienst. Dit jaar start Pak je Kans 30 september.
Pak je Kans is een maatschappelijk project voor werkloze jongeren, vroegtijdig schoolverlaters en jongeren in de bijstand tussen de zestien en zevenentwintig jaar uit Arnhem. Ze krijgen de kans om door middel van ondernemerschap terug de werkende maatschappij in te komen. Deelnemers hebben alleen een bedrijfsidee nodig, motivatie en tijd om er mee aan de slag te gaan. Deelname is kosteloos. Dankzij de steun van gemeente Arnhem en diverse fondsen is dit project te realiseren.

Programma

Het project begint met een driedaagse training op 30 september 2020 waarbij de deelnemers alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen, zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers. Daarna volgt een vervolgtraject waarbij de keuze voor een onderneming of een baan in loondienst centraal staat. Degenen die verder gaan met ondernemen krijgen verdere begeleiding. Deelnemers die liever voor een baan in loondienst gaan, krijgen hulp bij het vinden van een passende baan.

Aanmelden

Het project is in 2016, 2017, 2018 en 2019 al succesvol uitgevoerd. De resultaten laten zien dat het zeer waardevol is voor de jongeren om deze kans te pakken. Er is plek voor maximaal vijfentwintig jongeren. Voor meer informatie en aanmelden zie www.pakjekans.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden