Gemeentelijke informatie voor ondernemers over steun tijdens de coronacrisis

Foto: Pixabay

De verspreiding van het virus zorgt voor veel vragen en problemen, ook bij ondernemers. In dit bericht vind je meer informatie over de regelingen vanuit de gemeente Arnhem voor ondernemers die hun bedrijf tijdelijk moeten sluiten.

Ook op veel andere manieren worden ondernemers en ZZP’ers getroffen door de maatregelen rondom het coronavirus.

Overbruggingsregeling

Er is een overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers voor ondernemers/zzp’ers in acute geldnood door het coronavirus. Wanneer je als ondernemer of zzp’er in acute financiĆ«le problemen komt door de coronacrisis, kom je mogelijk in aanmerking voor tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen. Het aanvragen van deze tijdelijke ondersteuning kan op de pagina ‘Tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen‘.

Uitstel gemeentelijke belastingen

Uitstel gemeentelijke belastingen voor Arnhemse ondernemers ingeschreven bij de Kamer van Koophandel is ook mogelijk. Denk ook aan zzp’ers en ondernemers die actief zijn in de kunst en cultuur, stichtingen en verenigingen. Gemeente Arnhem wil ondernemers helpen door deze coronacrisis heen te komen. Daarom verleent zij uitstel van de betaling van gemeentelijke belastingen. Je kunt uitstel aanvragen tot en met 31 juli. Je vraagt jouw uitstel van gemeentelijke belastingen hier aan.

Evenementen, cultuur, sport, welzijn en zorg

Veel organisaties op het gebied van evenementen, cultuur, sport, welzijn en zorg kunnen door het coronavirus nu niet altijd aan hun verplichtingen voldoen. Daarnaast komt ook reguliere exploitatie soms onder druk te staan. Veel partijen waarmee de gemeente samenwerkt, maken zich daarom zorgen om hun inkomsten. Hiervoor heeft de gemeente bij subsidie- en opdrachtverstrekking de volgende uitgangspunten:

  • De gemeente blijft de subsidie in de daarvoor gestelde termijnen betalen, zodat partijen geen liquiditeitsproblemen krijgen.
  • De gemeente vraagt partijen om daar waar dienstenverlening niet meer volgens afspraken mogelijk is, actief en creatief naar alternatieven te zoeken. Stem deze ook met de gemeente af.
  • De gemeente verwacht van partijen om kritisch te kijken of bepaalde kosten, die samenhangen met activiteiten die niet meer worden uitgevoerd, af te bouwen.
  • Tussentijds of bij eindverantwoording bepaalt de gemeente in redelijkheid hoe zij tot vaststelling van het definitieve subsidiebedrag, hoogte van de opdracht kunnen overgaat. Ook hier ligt een verantwoordelijkheid bij de uitvoerende partijen.

Vragen bij gemeente of Rijksoverheid?

Heb je vragen over de regelingen van de gemeente? Mail dan naar [email protected].
Voor vragen over regelingen van de Rijksoverheid kun je terecht bij de KVK-hotline op 0800 – 2117.
Kijk voor een overzicht van alle regelingen op de website van de Rijksoverheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen