Verkeersmaatregelen voor Herdenkingsavond 20 september

Foto: GeldersArchief.Grote Markt.Eusebiuskerk1944

De herdenkingsavond 75 jaar Slag om Arnhem vindt plaats op 20 september. Tot en met dinsdag 24 september zijn diverse wegafsluitingen en omleidingen van kracht in de omgeving van de John Frostbrug.

Hieronder staan de belangrijkste feiten op een rij.

John Frostbrug

De John Frostbrug is dicht op vrijdag 20 september vanaf 17.30 uur voor het autoverkeer in beide richtingen. Het verkeer volgt een omleiding. Rond 24.00 is de brug weer open voor het autoverkeer van zuid naar noord. De rijbaan van noord naar zuid is afgesloten tot 06.00 uur de volgende ochtend.

Fietspad van John Frostbrug

Het fietspad van de John Frostbrug van noord naar zuid is tot zaterdag 21 september 06.00 uur afgesloten i.v.m. de opbouw van het evenement Bridge to Liberation. Op het beschikbare fietspad van zuid naar noord zullen de (brom)fietsers en voetgangers in beide richtingen de brug overgaan. Daarom  is er dringend advies aan (brom)fietsers om zoveel mogelijk gebruik te maken van de Nelson Mandelabrug of de Andrej Sacharovbrug.

Airborneplein en Oranjewachtstraat

Het Airborneplein is vanaf 17.30 uur dicht voor autoverkeer zodat het publiek veilig een plek kan vinden voor de herdenking. Er is een omleiding voor autoverkeer via de Nelson Mandelabrug en de Centrumring. Na de herdenking zal het Airborneplein zo snel mogelijk (rond 20.15 uur) vrij voor verkeer zijn.
De Oranjewachtstraat is om ongeveer 20.00 uur afgesloten. De binnenstad blijft via omleidingen bereikbaar.

Fietsrotonde Airborneplein (Berenkuil)

Ook de Berenkuil, het plein waarvan (brom)fietsers en voetgangers gebruikmaken, is op vrijdag 20 september van 16:30 uur tot ongeveer 20:00 uur afgesloten.

Milieuzone en de omleidingen

Enkele wegomleidingen gaan door de milieuzone. De milieuzone, die normaal gesproken op deze omleidingsroutes geldt, is niet van kracht tijdens de omleidingen en wegafzettingen i.v.m. de Slag om Arnhem herdenking.

Beelden en privacy

Het is begrijpelijk dat de gemeente zo’n belangrijke en grote gebeurtenis als 75 jaar Slag om Arnhem graag wilt vastleggen. Op film (ook live) en op foto. De beelden gebruikt de gemeente op verschillende manieren, bijvoorbeeld op televisie, social media, websites en in offline media. Door aanwezig te zijn bij de herdenkingsavond stem je ermee in dat er opnames en foto’s gemaakt en later gebruikt worden.

Huisregels

Om er een voor iedereen een gedenkwaardige en geslaagde herdenking van te maken, hanteren we de volgende huisregels:

  • Je gaat respectvol met elkaar om.
  • Jouw bezoek is volledig op eigen risico.
  • Je kunt gefouilleerd worden.
  • Je betreedt een glasvrije zone. Glas is niet toestaan.
  • Het bezit en/of gebruik van drugs of lachgas is verboden.

Veelgestelde vragen bereikbaarheid

Er zijn vaak vele vragen gesteld over de bereikbaarheid van het Airborneplein en de Rijnkade tijdens de herdenkingsavond. Ze staan bij de veelgestelde vragen op een rij.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden