Nieuwe woningen in binnenstad Arnhem

Foto: Arnhem Nieuws

In het monumentale pand aan de Mariënburgstraat in de binnenstad van Arnhem worden achttien nieuwe appartementen gebouwd. In het pand had het Kunstbedrijf jarenlang een plek.  

Het Rijksmonument wordt opgeknapt in overleg met erfgoedspecialisten van de gemeente. Het pand wordt volledig ingericht voor wonen, wat op dit moment nog uitzonderlijk is voor een pand in de binnenstad. Het college heeft een subsidie van 4500 euro verleend uit het stimuleringsfonds Wonen boven Winkels.
 
Verantwoordelijk wethouder Gerrie Elfrink: “fantastisch dat zo’n bijzonder pand getransformeerd kan worden tot plek om te wonen. Dit is wel een heel fraaie manier op tegemoet te komen aan de vraag naar woningen in de binnenstad. Woningen in het winkelgebied zorgen bovendien voor meer levendigheid en sociale controle, ook na sluitingstijd.”
 
Vanuit het fonds worden (particuliere) initiatieven gesteund voor het realiseren van woningen in winkelgebieden. Volgens de wethouder is het een groot succes, maar is de pot wel bijna leeg.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
article
18723
In het monumentale pand aan de Mariënburgstraat in de binnenstad van Arnhem worden achttien nieuwe
https://arnhem.nieuws.nl/gemeenteberichten/20141211/nieuwe-woningen-in-binnenstad-arnhem/
2014-12-11T07:54:00+02:00
https://arnhem.nieuws.nl/media/sites/21/2014/12/b4qsxx1e5u3o840aeld1pzqa8-janspleinbovenarnhem-nieuws.jpg
Gemeenteberichten