Gemeentelijke garages in avonds en nacht goedkoper

Foto:

De tarieven van de Arnhemse gemeentelijke parkeergarages Centraal, Musis en Rozet worden per 1 januari 2015 tussen 18.00 en 06.00 uur verlaagd naar 50 cent per uur. Dat heeft het college van B en W besloten. Hier tegenover staat wel dat parkeren in deze garages overdag en op straat duurder wordt.

De verlaging van de tarieven in deze parkeergarages hangt samen met de invoering van betaald avondparkeren op straat in Arnhem. “Bewoners krijgen daardoor meer parkeerruimte op straat en het is positief voor de leefbaarheid in de binnenstad. We willen als gastvrije stad bezoekers de gelegenheid geven goedkoop hun auto in onze parkeergarages te zetten”, zegt wethouder Mobiliteit Alex Mink. Het tarief van 50 cent geldt tussen 18.00 uur en 06.00 uur voor één uur en delen van een uur.
Overdag duurder
Buiten de avond- en nachtelijke uren wordt parkeren in de garages iets duurder. In 2015 betalen bezoekers van Arnhem in de parkeergarages Centraal, Musis en Rozet 41 cent per 10 minuten parkeren, een stijging van een cent ten opzichte van 2014. Het maximale tarief voor een dag verandert niet en blijft 15 euro. Om bezoekers van de stad te stimuleren in de garages te parkeren, blijven de tarieven voor parkeren op straat duurder. Deze tarieven stijgen in 2015 van 46,7 cent naar 47,5 cent per 10 minuten.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen