3 Oktober Dierendagmarkt op het marktplein van de Geitenkamp

Arnhem –  Vorig jaar werd voor het eerst op de Geitenkamp een Dierendagmarkt georganiseerd. Het was een groot succes en dit jaar zal de markt nog een stuk groter zijn.

Arnhem –  Vorig jaar werd voor het eerst op de Geitenkamp een Dierendagmarkt georganiseerd. Het was een groot succes en dit jaar zal de markt nog een stuk groter zijn.

In ongeveer 20 kraampjes zullen diverse organisaties, kunstenaars en ondernemers uitleg geven, demonstraties verzorgen en hun waren aanbieden. Natuurlijk ontbreekt ook een springkussen en een knuffelhoek met leuke dieren niet.

De markt is woensdag 3 oktober van 13.30 uur tot 17.00 uur op het marktplein van de Geitenkamp. De enthousiaste organisatie is in handen van Erna van Wallene (AAI-Arnhem), Kiki Dalm (Snoezel & Puf) en John Blanken (Trijntjes Dierenwereld). Onder de vele deelnemers zijn Imkersvereniging Arnhem, Vleermuiswerkgroep Gelderland, de Dierenambulance, Stichting Hulphond en Partij v.d. Dieren en vele anderen. Er worden ook diverse demonstraties verzorgd met o.a. politiehonden.

Net als vorig jaar kun je weer op de foto met je huisdier. Foto Berndsen heeft op het marktplein een studio ingericht waar je voor € 3,50 een foto van jezelf met je huisdier kunt laten maken. Bij Trijntjes Dierenwereld kun je meedoen aan een prijsvraag waarbij je zakken hondenbrokken kunt winnen.

Nicky Gootjes
Bijzonder tijdens deze editie zijn de demonstraties van de bekende hondentrainster Nicky Gootjes. Om 14.00 hersengymnastiek voor honden. Kom vooral kijken als je nog niet weet wat dit is. Om 15.00 uur gaat Nicky met 5 mensen met een sociale hond ‘actief onderweg’. Dit om te laten zien hoe je het straatbeeld kunt gebruiken om je dagelijkse wandeling interessanter en leuker te maken voor je hond en natuurlijk óók voor jezelf.
Meld jezelf mét je hond voor 14.00 uur aan bij de stand van Nicky Gootjes als je uitgekozen wilt worden voor de wandeling. Zonder hond mag iedereen meewandelen om te kijken en te leren.
En om 16.00 uur is de laatste demo: ‘steppen met de hond’.

 

Vragen?

Verder kun je knuffelen met een konijntje of cavia, kijken naar dierenschilderijen en vragen stellen aan de dierenambulance of stichting hulphond. Voor vragen als: “Waarom doet mijn hond of kat zo?” kun je terecht bij de honden- of katten gedragsadviseur. Honing vind je bij de imkers en wil je weten wat vleermuizen doen, ga dan even langs bij de vleermuizenwerkgroep.

Natuurlijk is er ook weer de kleurwedstrijd, het springkussen en een knuffeltuin en Albert Heijn en bakker Hilvers zullen voor de inwendige mens zorgen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen