Gratis uitrijticket voor parkeergarages of terugreis met de bus

Arnhem – Proef van gemeente, CCA en SBA op koopzondag 16 december.

Arnhem – Proef van gemeente, CCA en SBA op koopzondag 16 december.

Samen met City Centrum en Binnenstadsmanagement Arnhem gaat de gemeente een proef doen met een gratis terugreis met de stadsbus en gratis uitrijden uit de gemeentelijke parkeergarages. Op koopzondag 16 december 2012 kan iedereen kosteloos met de bus vanuit de binnenstad terugreizen of parkeren in de garage Arnhem Centraal, Langstraat of Musis. De ondernemers en de gemeente willen daarmee het bezoek aan de binnenstad stimuleren. B&W vragen de gemeenteraad om hiervoor maximaal 40.000 euro beschikbaar te stellen uit het bereikbaarheidsfonds. Daarmee kan één of twee keer een proef worden gedaan.

Zondag 16 december krijgen binnenstadsbezoekers bij een minimumbesteding in de winkel of bij de horeca een gratis kaartje voor de terugreis met de bus of een gratis uitrijkaart voor de gemeentelijke parkeergarage. CCA en Binnenstadsmanagement werken het plan uit, verzorgen de publiciteit, regelen de uitreiking van de kaartjes en evalueren of de proef een succes is. Is dat het geval, dan kunnen de ondernemers bij het Ondernemersfonds een aanvraag doen voor méér koopzondagen met gratis OV en parkeren.

25 tot 35 mille inkomsten
Een gewone koopzondag levert de gemeente 15 tot 20 mille aan parkeerinkomsten op en het openbaar vervoer 10 tot 15 mille aan reizigersinkomsten. Omdat niet iedereen van het aanbod gebruik zal maken, verwacht de gemeente een deel van de 40 mille over te houden voor mogelijk een tweede proef.
Wethouder mobiliteit Martijn Leisink: “De gemeenteraad heeft gevraagd om de auto- of busrit aantrekkelijker te maken zodat meer mensen naar de binnenstad komen, bijvoorbeeld door het parkeertarief op koopzondag te verlagen of door tariefacties in het openbaar vervoer. De proef met gratis OV-terugreis en parkeren in de gemeentelijke garages op een koopzondag in kersttijd zal, uitwijzen hoeveel extra bezoekers dit trekt. Eén van de belangrijkste doelen van de gemeente is het vergroten van de bereikbaarheid en vitaliteit van de binnenstad. De proef is een mooi middel om vast te stellen hoe positief een prijsprikkel werkt op de mobiliteit richting binnenstad.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen