Alternatieve ligplaatsen voor woonboten mogelijk’

In Arnhem moet het mogelijk zijn om voor 35 woonboten een alternatieve ligplaats te vinden. Daarvoor is wel een aanzienlijke investering nodig van tussen de 2 en 3,5 miljoen euro. Dat is de conclusie van de quick scan die stedenbouwkundig bureau Oostzee in opdracht van het college van burgmeester en wethouders heeft uitgevoerd. Op basis van deze conclusie laat het college nu exact in kaart brengen waar en tegen welk bedrag ligplaatsen gerealiseerd kunnen worden. Verantwoordelijk wethouder Margreet van Gastel: “De conclusie van het rapport is hoopgevend. Er liggen voor de gemeente echter nog verschillende uitdagingen. Zowel op financieel vlak als op het gebied van de ruimtelijke inpassing. Mijn insteek nu is om te kijken wat mogelijk is, waarbij we geen van de locaties die in het rapport worden genoemd op voorhand uitsluiten.”

In Arnhem moet het mogelijk zijn om voor 35 woonboten een alternatieve ligplaats te vinden. Daarvoor is wel een aanzienlijke investering nodig van tussen de 2 en 3,5 miljoen euro. Dat is de conclusie van de quick scan die stedenbouwkundig bureau Oostzee in opdracht van het college van burgmeester en wethouders heeft uitgevoerd. Op basis van deze conclusie laat het college nu exact in kaart brengen waar en tegen welk bedrag ligplaatsen gerealiseerd kunnen worden.
Verantwoordelijk wethouder Margreet van Gastel: “De conclusie van het rapport is hoopgevend. Er liggen voor de gemeente echter nog verschillende uitdagingen. Zowel op financieel vlak als op het gebied van de ruimtelijke inpassing. Mijn insteek nu is om te kijken wat mogelijk is, waarbij we geen van de locaties die in het rapport worden genoemd op voorhand uitsluiten.”

Quick Scan
In de quick scan van bureau Oostzee worden tien potentiële locaties voor ligplaatsen van woonboten beschreven. Daarbij zitten ook locaties waar de gemeente geen eigenaar is van de grond en waarbij de eigenaar van de grond uiteindelijk bepaalt of er woonboten kunnen komen. Van de tien locaties hebben vijf locaties een positieve en kansrijke beoordeelding gekregen van bureau Oostzee. Dit zijn: het gat van Moorlag, Rosandehaven, de plas van Bruil, de plas aan de Meginhardweg en de ASM-haven.

Achtergrond
In Arnhem liggen 115 woonboten. Hiervan liggen er tachtig op plekken waar ze gewoon kunnen blijven liggen. 35 boten liggen op een plek die in 2007 door de gemeente als onwenselijk is benoemd.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen