Vegan lunchcafé Platform 12 op Arnhem Centraal

Foto: Platform 12

Op zaterdag 8 februari opent Platform 12 op Arnhem Centraal Station. Het is een nieuw pop-up lunchcafé op één van de drukste plekken van Arnhem, net buiten de hoofdingang van Arnhem CS.

Tijdens de opening tussen 12.00 en 15.00 uur kun je langskomen om gratis de lekkerste vegan bites te proberen.

Vegan niet alleen gezond, maar ook lekker

Al langer stoorde de in Arnhem woonachtige Ilze Pruse zich aan het feit dat er op het station zo weinig gezond eten verkrijgbaar was. Wie voor de vette hap wil gaan, heeft genoeg keuze. Maar een echt gezond ontbijtje of lunch was tot voorheen niet verkrijgbaar. Dus besloot Ilze zelf dit gat op te vullen. Ze bedacht een kleine, maar krachtige kaart met heerlijke gerechten. Dat zijn bijvoorbeeld de vegan breakfast bowl, de klassieke avocado sandwich en sandwiches met vegan Delhi eiersalade en baba ganoush. Ook kun je gaan voor de Beyond Meat burger, een kokosreep, verse groene sappen en veel ander lekkers. Pruse: “Ik laat Arnhem graag zien dat vegan niet alleen gezond, maar ook waanzinnig lekker is.” Ze staat te popelen om de deuren van Platform 12 wijd op te gooien.

Gezond alternatief bieden

Ilze Pruse (28j.) wil met dit vegan lunchcafé een gezond alternatief bieden voor het grote fastfoodaanbod op het station. Platform 12 serveert ’s werelds beste plantbased burger. Daarnaast vind je er de lekkerste ontbijtjes, vegan lunchgerechten en gezonde drankjes. De koffie wordt verzorgd door de buurman, Koffie van Ghiath.

Ideale werkplek op Arnhem CS

Veel reizigers gaven aan werkplekken te missen op het station, net als een aanbod aan gezond en vegetarisch eten. Platform 12 lost die problemen in één klap op. Voor Ilze Pruse komt daarmee óók een wens in vervulling. Met een opleiding tot patissier en ruime horeca-ervaring op zak, was ze al langer van plan iets voor zichzelf te beginnen. Met Platform 12 realiseert ze haar droom. De duurzame cadeauwinkel WAAR en de uit Letland afkomstige patissier/chef-kok Ilze Pruse werken samen.  Pruse biedt samen met WAAR haar eigen horecagelegenheid met veel beschikbare werkplekken, goede wifi, Nederlands gezelligste barista Ghiath en een krachtige kaart met alleen de allerlekkerste vegan lunchgerechten. “Je moet het vooral zelf komen proeven,” aldus Pruse.

Lunchen op schommels en Mario Kart

Een pop-up is geen pop-up zonder toevoegingen waar je vrolijk van wordt. Want waar kun je nu schommelen aan de tafel tijdens je lunch? Of neerploffen op een heerlijke luie bank voor een old school spelletje Mario Kart? Dus, zoek je naar een rustige werkplek, vegan lunches om je vingers bij af te likken, koffie met een glimlach of vertier als je wat tijd moet overbruggen? In dit nieuwe café kun je terecht. Het café is open van dinsdag tot en met zaterdag.
Tijdens de opening op zaterdag 8 februari serveert het café (net buiten de hoofdingang van Arnhem CS) gratis vegan bites tussen 12.00 en 15.00 uur. Wees welkom.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden