Vanavond Klimaatcafé in Arnhem-Zuid

Foto: Arnhem Klimaatbestendig

Vanavond, donderdag 6 februari, is het eerste Klimaatcafe van het jaar. Dit vindt plaats in Showroom Arnhem voor bewoners, collectieven, bedrijven en overheden die zich inzetten voor klimaatverandering.

Wat hebben zij in 2019 gedaan om wateroverlast, verdroging en hittestress in Arnhem te voorkomen en wat staat er voor dit jaar op de planning?

Vergroening Rijkerswoerd

De vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg komen laten zien hoe ze de wijk Rijkerswoerd gaan vergroenen. De buurtconciërge van Arnhem-Zuid vertelt daarnaast hoe hij samen met bewoners een moes- en speeltuin in de Lieshoutstraat (De Laar) heeft aangelegd. Er wordt verder toegelicht hoe het landschap tussen landgoed Mariëndaal en de Rosandepolder wordt getransformeerd tot een natuur- en voedsel-inclusief woon- en werklandschap. Ook is er aandacht voor de duurzame herinrichting van de Apeldoornseweg, het vergroenen van de Groen van Prinstererstraat, de prachtige plannen voor Park Beek op de Paasberg én de klimaatactiviteiten van het Nederlands Watermuseum en de Burgemeesterwijk.

Duurzaamste hovenier van Nederland

De gemeente Arnhem zal haar klimaatadaptieve ambities toelichten. Tijdens de avond wordt de duurzaamste hovenier van Nederland, het Arnhemse hoveniersbedrijf S-kwadraat, in het zonnetje gezet.

Zoals gebruikelijk wordt het programma afgesloten met inspirerende pitches en een gezellige netwerkborrel.

Datum: donderdag 6 februari 2020
Tijd: 20.00 – 21.30 uur, deuren open vanaf 19.30 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20
Entree gratis

https://www.arnhemklimaatbestendig.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden