112

Trio schuldig aan mensenhandel, verkrachting en aanranding minderjarige

Foto: Rechtbank.Arnhem

De rechtbank bestraft een 53-jarige man uit Arnhem voor zijn rol als mensenhandelaar en verkrachting van het meisje. Een 64-jarige man uit Wehl is veroordeeld voor verleiding tot ontucht.

Een 50-jarige man uit Dinxperlo maakte zich schuldig aan het plegen van seksuele handelingen met hetzelfde slachtoffer, terwijl hij moest vermoeden dat zij zich in een uitbuitingssituatie bevond. Zij krijgen achtereenvolgend een gevangenisstraf van 48 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk, een gevangenisstraf van 12 maanden en een taakstraf van 140 uur. Ook moeten zij allen schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Huisvriend van moeder

De 53-jarige man uit Arnhem was een huisvriend van de moeder van het slachtoffer. Het slachtoffer was weggelopen uit een instelling voor jongeren en verbleef zonder toestemming bij haar moeder. Tussen september 2022 en december 2022 maakte de man afspraken met klanten, vervoerde hij haar naar die klanten en dwong hij haar seksuele handelingen met hen te verrichten. De betalingen incasseerde hij zelf en het slachtoffer kreeg daar slechts een klein deel van. Zij werd afhankelijk gehouden van harddrugs.

Moeder deed melding bij politie

De zaak kwam aan het licht toen de moeder van het slachtoffer een melding deed bij de politie, waarbij zij vertelde dat de 53-jarige man haar dochter verkocht. Het slachtoffer deed vervolgens aangifte van mensenhandel en verkrachting. De moeder is zelf ook verdachte in deze strafzaak. Haar zaak behandelt de rechtbank op een later moment.

Verschillende rollen

De rechtbank rekent het de mannen zwaar aan dat zij allemaal door hun handelen een ernstige inbreuk maakte op fundamentele rechten als menselijke waardigheid en persoonlijke vrijheid van het jonge, kwetsbare, minderjarige slachtoffer. De mannen stonden kennelijk nooit stil bij de gevolgen voor het slachtoffer en gingen voorbij aan haar lichamelijke en geestelijke integriteit.

Schadevergoeding

Tot slot moeten de mannen schadevergoedingen aan het slachtoffer betalen van ruim €10.000,-, €2.500,- en €1.000,-.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen