112

Drie arrestaties na gewelddadige diefstal scooter

De politie in Arnhem heeft twee mannen en een vrouw gearresteerd naar aanleiding van een beroving met geweld in de nacht van zaterdag op zondag. De mannen worden ervan verdacht met geweld een scooter te hebben gestolen, de vrouw wordt verdacht van heling.

Twee 16-jarige meisjes uit Arnhem reden in die nacht omstreeks 01.00 uur over de Rosendaalseweg toen ze door twee mannen tot stoppen werden gedwongen. Vervolgens trokken ze de beide meisjes van de scooter af en reden er mee weg. Eén van de slachtoffers raakte bij de beroving lichtgewond, zie: Meiden beroofd van scooter
Onderzoek
Een eerste zoektocht in de omgeving leverde aanvankelijk niets op. Maar nader onderzoek leidde zondagmiddag naar een huis in de wijk Geitenkamp, waar de scooter van de slachtoffers en hun bezittingen werden aangetroffen. In huis bleken de twee mannen, een Arnhemmer van 18 jaar en een 19-jarige Fransman, die aan het door de slachtoffers gegeven signalement voldeden. In de woning was ook een 34-jarige vrouw aanwezig. Zij wordt verdacht van heling. Ook de vrouw bleek in de woning aanwezig. De drie zitten voorlopig vast. De scooter is voor sporenonderzoek veiliggesteld.
Getuigen of slachtoffers
De politie sluit niet uit dat de beide mannen dezelfde avond en/of nacht eerdere soortgelijke pogingen hebben ondernomen en roept slachtoffers, maar ook getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Bron: politie.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden