112

Nieuwe digitale flitspaal in Arnhem

Foto: Arnhem Nieuws

Het wordt voor de notoire hardrijders onder ons even extra opletten in Arnhem Presikhaaf. Aan de Lange Water wordt een nieuwe digitale flitspaal geactiveerd die geen rolletje heeft die ‘vol’ kan en altijd ‘aan staat’. Beter is het natuurlijk niet te hard te rijden … Elders in de regio worden nog eens vier flitspalen vernieuwd.

In de nieuwe flitspaal zit een digitale camera en die heeft geen last van een volgeschoten film. De beelden kunnen direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. Doordat gebruik wordt gemaakt van een infrarood flitser, is de flits niet te zien. De nieuwe digitale flitspaal staat 24 uur per dag aan en de verwerking van de boetes gaat veel sneller. In de oude, analoge flitspaal zit een filmrol die ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen. 
Dubbel ‘prijs’
Wanneer een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten staat, meet deze niet alleen de snelheid van iemand die te hard rijd maar legt ook weggebruikers vast die door rood rijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dus twee boetes: één voor snelheid en één voor rijden door rood licht.
Vijf nieuwe flitspalen
De vervanging maakt deel uit van een landelijk project onder leiding van het Openbaar Ministerie. In dit project worden de komende jaren flitspalen vervangen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. In het politiedistrict Gelderland Midden worden binnenkort vijf nieuwe digitale flitspaal geactiveerd. Behalve de flitspaal in Arnhem, worden ook palen vervangen in De Steeg, Harskamp (2) en Zevenaar. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden