Arnhemse band Leeways wint Grote Prijs

Foto:

De Grote Prijs van Nederland 2014 is gewonnen door de band Leeways uit Arnhem. Tijdens de finale van de competitie voor livemuziek op zaterdag 20 december in Amsterdam noemde de jury het onder meer de meest complete band.

In de finale speelden, in twee categorieën, zes bands/muzikanten met een optreden van twintig minuten om de ereplaatsen. In de Melkweg was de jury erg te spreken over het reggae- en funkcollectief Leeways. “We hadden het gevoel dat we naar een volwaardig concert stonden te kijken.” Daarnaast vonden zij het de meeste complete band van de avond en een echte headliner.
In Paradiso vond de finale plaats van de Singer-songwriters, Charl Delemarre won de titel. Beide winnaars wonnen onder meer drieduizend euro prijzengeld, optredens en studiotijd. De laatste van de drie te verdienen titels, de publieksprijs, ging naar de band Try Acrobatics.
Grote Prijs van Nederland
De Grote Prijs organiseert sinds 1983 een competitie voor aanstormend talent. De editie van 2014 startte een half jaar geleden met 48 deelnemers, verdeeld in de categorieën ‘Bands’ en ‘Singer-songwriter’. De competitie werd zaterdag 20 december afgesloten in de Amsterdamse poptempels Paradiso (Singer-songwriter) en de Melkweg (Bands). 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen