Arnhem Bazar gaat culturen bij elkaar brengen

Op zaterdag 2 augustus is er in Arnhem een nieuw multicultureel festival met optredens, bijzondere producten en heerlijke lekkernijen uit alle werelddelen: Arnhem Bazar. Het festival vindt plaats op en rond het Bartokplein in het centrum van de stad.

Van 10.00 – 18.00u staan er kramen aan de Kortestraat en de Oude Oeverstraat. In de kramen zijn eerlijke producten te vinden voor een eerlijke prijs en door verkoop worden projecten  in armere werelddelen gesteund. In Rozet heeft Bibliotheek Arnhem op de begane grond een plek ingericht met wereldbladmuziek en wereld kookboeken om mee te liften op dit multiculturele festival.
De wereldkeuken is ingericht in Showroom Arnhem aan de Kleine Oord en is verrijkt met onder meer falafel, Javaanse hapjes, lachmacun en baklava. Op deze locatie is tevens een multiculturele minibioscoop ingericht met authentieke cinema uit meerdere werelddelen.
Op het Bartokplein, tussen het Feestaardvarken en het terras van Momento, vinden verrassende optredens plaats van onder andere buikdanseres Shaia, Ind!kala Dance Company en Wahana Budaya. Capoeira Holland haalt Braziliaanse capriolen uit en als klap op de vuurpijl speelt Super Natural Selection reggae muziek. Ook staat er een Afrikaanse dans- en djembé workshop gepland.
 
De Arnhem Bazar is een multicultureel festival dat de grenzen doorbreekt en Arnhem in zijn veelkleurigheid laat zien. De Arnhem Bazar inspireert en verrast door het tonen van de veelheid aan culturen waar wij tussen leven. Arnhemmers die elkaar én alle bezoekers kennis laten maken met hun keuken, muziek, dans, kleding, sieraden en film. 
Zaterdag 2 augustus van 10.00 – 18.00 uur, op en rond het Bartokplein in Arnhem Centrum. De toegang is gratis.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen