Arnhemse feestgangers kunnen tijdens Koningsnacht XTC laten testen 

Foto:

Vooropgesteld dat IrisZorg het af raadt drugs te gebruiken, biedt de zorgverlener tijdens Koningsnacht in Arnhem, op vrijdagavond 25 april, feestgangers de mogelijkheid om gratis hun XTC-pillen te laten testen. 

“Drugs gebruiken is nooit zonder risico en je kan er ook verslaafd aan raken”, aldus IrisZorg, “dit geldt ook voor XTC. Wie desondanks toch XTC wil gebruiken wordt geadviseerd om het risico op foute pillen of een te grote dosis zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door je pillen te laten testen.”
Gratis testen tijdens Koningsnacht
In opdracht van de gemeente Arnhem biedt IrisZorg daarom tijdens Koningsnacht feestgangers de mogelijkheid om gratis hun XTC-pillen te laten testen. Dit kan vrijdagavond 25 april van 17:00 tot 21:00 uur op het kantoor van IRIS in de Buurt in het oude stationsgebouw bij NS-station Arnhem-Velperpoort (Ir. JP van Muijlwijkstraat 195). 
Hoe werkt het?
Voor pillen hebben heeft IrisZorg een herkenningssysteem. Aan de hand van de uiterlijke kenmerken van een pil (o.a. diameter, dikte, kleur en logo) en een zuurtest wordt gekeken of de pil voorkomt op de herkenningslijst. Op deze lijst staan pillen die in de afgelopen periode meerdere keren in het laboratorium geanalyseerd zijn. Deze lijst krijgt wekelijks een update. Wanneer de pil op deze lijst staat, krijg je meteen de uitslag te horen: welke stof(fen) zit(ten) er in en hoeveel? Wordt de pil niet herkend, dan kun je de pil laten opsturen naar het laboratorium.
Voor de test gelden wel voorwaarden:
– De test is uitsluitend voor consumenten.
– Er mag maximaal 1 XTC-pil getest laten worden.
– Er worden geen monsters getest die grondstoffen bevatten. Blijkt daar na laboratoriumanalyse toch sprake van te zijn dan wordt hiervan geen uitslag gegeven.
– Er worden uitsluitend drugs uit Nederland getest.
IrisZorg zet zich in voor jongeren en volwassenen die grip op hun leven willen krijgen. Problemen op het gebied van verslaving en wonen in combinatie met werk, financiën en relaties kunnen ertoe leiden dat het leven anders loopt dan gewenst. De zorgtrajecten richten zich op het versterken van de eigen kracht van mensen. De omgeving van cliënten wordt hier nauw bij betrokken. IrisZorg biedt zorg bij mensen thuis en op 60 locaties in Gelderland, een deel van Overijssel en Flevoland. Meer informatie: www.iriszorg.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen