Minder grote kantoren en bouwmarkten op IJsseloord 2

De gemeente Arnhem en provincie Gelderland willen gezamenlijk optrekken om een nieuw bestemmingsplan voor werklocatie IJsseloord 2 te maken. Dat is de uitkomst van een bestuurlijk overleg dat deze week heeft plaatsgevonden tussen de twee betrokken bestuurders wethouder Hans Giesing en gedeputeerde Josan Meijers.

Aanleiding voor het bestuurlijk overleg zijn twee vergunningaanvragen voor bouwmarkten op dit bedrijventerrein die bij de gemeente Arnhem zijn binnengekomen. Op basis van het geldende bestemmingsplan zou de vestiging daarvan mogelijk zijn. Eerder al heeft de gemeente medewerking verleend aan de komst van een andere bouwmarkt op deze locatie. Over de komst daarvan ontstond regionaal en provinciaal discussie. Door nu gezamenlijk op te trekken bij het maken van een nieuw bestemmingsplan willen gemeente en provincie duidelijkheid creëren over de toekomstige ontwikkelmogelijkheden op deze werklocatie.
 
Minder kantoren en bouwmarkten
Het geldende bestemmingsplan voor IJsseloord 2 is verouderd en moet worden geactualiseerd. De wens van de eigenaren van de werklocatie en de gemeente Arnhem is om te komen tot een werklocatie met meer verschillende functies. Afspraken hierover zijn vastgelegd in een raamovereenkomst. In deze raamovereenkomst is afgesproken het aantal toegestane vierkante meters kantoren en bouwmarkten aanzienlijk terug brengen tot heden ten dage aanvaardbare en reële proporties. Concreet gaat het de gemeente om een afname van 45.000 m2 kantoren(was 90.000m2)  en ruim 100.000 m2 bouwmarkten (was 162.000 m2).
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen