Bouw school voor speciaal onderwijs Schuytgraaf mogelijk gemaakt

Het college van burgemeester en wethouders in Arnhem is woensdag akkoord gegaan met het ter inzage leggen van het gewijzigde bestemmingsplan van Schuytgraaf. Het bestemmingsplan is herzien voor veld 22a, dat in het zuiden van Schuytgraaf aan de Marasingel ligt. Op die plek komt een school voor speciaal onderwijs.

In eerste instantie was voor het veld wonen en een klein dele werken voorzien, maar in 2013 werden de plannen herzien voor de bouw van een school voor speciaal onderwijs. De gemeente wil hier bedrijven- en voorzieningenkavels aan toevoegen en omdat de nieuwe plannen niet binnen het bestemmingsplan Schuytgraaf 2011 passen, moet dit bestemmingsplan gedeeltelijk worden herzien.
 
De exacte locatie van de school en de voorzieningen- en bedrijvenkavels is nog niet bekend. Om zo flexibel mogelijk te zijn in de planvorming, wordt daarom een ruime bestemming toegepast. Een geschikte bestemming is ‘gemengde doeleinden’, waarbinnen onder andere maatschappelijke voorzieningen en bedrijfsdoeleinden mogelijk worden gemaakt. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 26 november zes weken ter inzage.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen