Archief Vitesse opgenomen in Gelders Archief

Foto: ArnhemNieuws

Het Gelders Archief heeft het archief van de Arnhemse profvoetbalclub Vitesse opgenomen in haar collectie. Het archief is aan de bestaande collectie toegevoegd en onlangs is de toegang daarvan gemoderniseerd.

Duizenden mensen uit Arnhem en wijde omgeving volgen dagelijks het wel en wee van de club, die meer dan 120 jaar bestaat en het is daarom niet vreemd dat het Gelders Archief het archief van Vitesse in zijn collectie heeft opgenomen. Recentelijk is de oude toegangslijst verbeterd, is een nieuwe structuur aangebracht en is er een nieuw gedeelte aan toegevoegd. Het nieuwe deel betreft vooral archiefstukken van na circa1970 en was afkomstig van een actief bestuurslid van de voetbalclub.
Korte historie
Vitesse is in 1892 opgericht als cricketclub en speelde in haar eerste jaren alleen vriendschappelijke wedstrijden. Twee jaar na de oprichting ging de club meedoen aan de competitie. Voordat Vitesse in stadion Nieuw Monnikenhuize ging voetballen, speelde het eerst op velden in Elden, op de wielerbaan van Klarenbeek en op Oud Monnikenhuize. De club speelt betaald voetbal sinds 1954 en in 1984 kreeg het de huidige naam: Stichting Betaald Voetbal Vitesse. Sinds 1988 worden de wedstrijden gespeeld in Gelredome en wordt er getraind op Papendal, waar het in 2013 een modern trainingscomplex in gebruik nam.
Vitesse in het Gelders Archief (klik voor link):
Op de foto: In Rozet is ook historie te zien van Vitesse (foto: Arnhem Nieuws)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen