Sinterklaasfeest voor kinderen in armoede

Foto: arnhem

Zaterdag 29 november is in bioscopen in heel Nederland het Sterrenfonds Sintfeest gevierd, een feest waarbij kinderen die leven in armoede toch een warm Sinterklaasfeest kunnen hebben en een cadeautje krijgen. Landelijk trok het feest ruim 12.000 bezoekers (500 in Arnhem), waarvan 8.500 kinderen. 

Volgens schattingen van het Cultureel en Sociaal Planbureau leeft tenminste 1 op de 9 kinderen in Nederland op dit moment in armoede. Gemiddeld drie in iedere schoolklas, en dat zijn dan zo’n 400.000 kinderen. Naar verwachting stijgt dit aantal de komende jaren verder. En wat als je in Sinterklaas gelooft, maar je ouders hebben geen geld voor een cadeautje? Hoe voelt het dan, als je vriendjes en klasgenootjes vertellen over alles wat de Sint hen heeft gebracht?  
Ruim 700 vrijwilligers, 28 Sinterklazen en een veelvoud aan Pieten stonden garant voor het Sinterklaasfeest. Alles is er aan gedaan om de kinderen en hun gezin een onvergetelijk Sinterklaasfeest aan te bieden. Compleet met Sintbezoek, popcorn en een drankje, de film De Club van Sinterklaas en Het Pratende Paard en een cadeautje mee naar huis. 
kleine-pietjes-zijn-klaar-voor-sterrenfonds-sintfeest-291114
Fotografie: HFoto
Het Sterrenfonds 
Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd van 0 tot 16 jaar te ondersteunen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn,  hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. 
Ook met Kerst worden extra aandacht gegeven aan kinderen die het moeilijk hebben en wordt in delen van Nederland het KinderKerstPakket uitgereikt. Kijk voor meer informatie over het Sterrenfonds op: www.sterrenfonds.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen