Arnhemse sociaal ondernemer door naar de finale IGNITE Award

Foto: Scootbezorgd.nl

Tijdens een bijeenkomst in november zijn de zes finalisten van de IGNITE Award 2022 bekend gemaakt. Een van de zes finalisten is Scootbezorgd uit Arnhem.

Dit is een sociale onderneming waar mensen met een afstand op de arbeidsmarkt weer aan de slag kunnen door op een scootmobiel pakketjes te bezorgen.

Winnaar wordt in januari bekend gemaakt

De jaarlijkse prijs is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds om startende sociaal ondernemers een vliegende start te geven. De ondernemers ontvangen individuele coaching en volgen diverse business workshops om hun bedrijf de volgende stap te laten zetten. De ondernemer met het beste plan maakt kans op een investering van maximaal €100.000. De winnaar wordt in januari bekend gemaakt. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs ter waarde van €10.000. Het publiek kan vanaf nu stemmen op hun favoriet.

Zes finalisten gekozenIGNITE Award

Na een intensief begeleidings- en trainingstraject heeft de jury zes finalisten gekozen die gaan strijden voor de IGNITE Award en kans maken op een flinke investering in hun onderneming. Iris Immink van IGNITE: “In september begonnen we het traject met elf deelnemers. Allemaal bevlogen ondernemers die op hun eigen manier bijdragen aan een meer sociale wereld. Voor de winnaars wacht nog een mooie prijs op het einde, maar we hebben alle sociaal ondernemers met de workshops en trainingen op weg geholpen om een stevige basis voor sociale impact te leggen. Uiteindelijk gaat het ons daar om. We helpen startende sociaal ondernemers meer impact maken.”

De overige finalisten zijn:

  • Apparel Design, uit Altena (NB): Een textielatelier dat zich inzet voor iedereen die aan de zijlijn staat en weer mee wilt doen.
  • Stamps, uit Utrecht: Een sociale onderneming die middels een app mensen die in een emotioneel moeilijke situatie zitten helpt om op een laagdrempelige manier te communiceren met dierbaren en kennissen.
  • Stichting Phood Farm uit Eindhoven: Een sociale onderneming die mensen weer leert om verantwoordelijkheid te nemen over de eigen voedselproductie.
  • Taaly uit Amsterdam: Een onderneming die met behulp van een app nieuwe Nederlanders met een klein eigen netwerk verbindt aan taalmaatjes die hen kunnen helpen met het oefenen van de taal.
  • Toespijs uit Zoetermeer: Surinaams restaurant dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer mee laat draaien door het bieden van een werkplek.

Startende ondernemers

De finalisten zijn startende ondernemers die als doel hebben om Nederland socialer te maken en waarbij winst het middel om daartoe te komen is. De bedrijven zetten zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zorgvernieuwing of het tegengaan van eenzaamheid. Door hen te helpen hun verhaal nog overtuigender te brengen bijvoorbeeld, of een beter inzicht te krijgen in de financiën helpt IGNITE hen op weg. Ze leren waar een goed businessplan aan voldoet en hoe je dat voor elkaar krijgt. Kortom, IGNITE helpt ze verder.

Over IGNITE Award

Dit jaar is het de 8ste keer dat het Anton Jurgens Fonds de IGNITE-Award organiseert. De IGNITE Award begon als een regionale prijs met deelnemers uit Overijsel, Gelderland en Noord-Brabant en is nu een landelijke prijs geworden. De winnaars ontvangen een investering van €100.000, €50.000, of €30.000 euro. Daarnaast maken deelnemers ook kans op een publieksprijs van €10.000,-. Alle deelnemers krijgen een trainingstraject om hun onderneming verder te laten groeien en zo blijvende impact te maken.
Uitgebreide profielen van de deelnemers staan op https://www.igniteaward.nl/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen