Tien medewerkers Scalabor Arnhem gedetacheerd bij Look-O-Look

Foto: Scalabor

Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor Arnhem werkt sinds kort nauw samen met snoepfabrikant Look-O-Look. Tien medewerkers van Scalabor werken sindsdien op de locatie van Look-O-Look in Andelst.

Look-O-Look werkt al vele jaren nauw samen met sociale werkplaatsen voor het verpakken van snoepgoed. Op deze manier geeft het Nederlandse merk invulling aan de Participatiewet: in totaal zijn zo’n 400 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagelijks bezig met het inpakken van Look-O-Look snoep dat vervolgens internationaal wordt gedistribueerd. Recent sloot Look-O-Look een contract met Scalabor in Arnhem. Tien medewerkers van Scalabor zijn werkzaam op de locatie van Look-O-Look in Andelst.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Look-O-Look produceert al 50 jaar verschillende snoepsoorten. Het verpakken van snoepgoed, maar bijvoorbeeld ook de handling en assemblage van displaydozen wordt verzorgd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inclusief Scalabor werkt Look-O-Look samen met zeven arbeidsontwikkelbedrijven in Nederland.

Spannende stap voor de medewerkers

Vanaf begin dit jaar startte Scalabor met de interne werving voor het detacheren van medewerkers bij Look-O-Look in Andelst. Scalabor en Look-O-Look hebben de samenwerking gezamenlijk goed voorbereid in aanloop naar de officiële start van de detachering, begin mei. Miriam van Uuden, detacheringsconsulente bij Scalabor: “Voor veel medewerkers was de detachering een grote en spannende stap. Toch is nagenoeg iedereen erg tevreden, wat het resultaat is van de inzet van alle partijen. Vanuit Scalabor zorgen we voor intensieve begeleiding en Look-O-Look houdt goed rekening met onze mensen. Zij werken er met ontzettend veel plezier.”

‘Win-win voor Look-o-Look, Scalabor en onze medewerkers’

Marcel Hielkema, directeur Scalabor: “Alles wat wij bij Scalabor doen, draait uiteindelijk om het begeleiden van onze medewerkers naar zinvol en passend werk. Voor deze banen zijn wij afhankelijk van werkgevers. Veel werkgevers in onze regio zijn heel goed bezig en maken via de banenafspraak de combinatie tussen sociaal en economisch ondernemen. Look-O-Look is ook zo’n werkgever. Ongeveer tien van onze collega’s werken met veel plezier op locatie bij Look-O-Look in Andelst. Win-win voor Look-o-Look, Scalabor en onze medewerkers.”

Maatschappelijke betrokkenheid

Look-O-Look heeft als doelstelling om minimaal 25% van de verpakkingsactiviteiten onder te brengen bij sociale werkvoorzieningen. Mathilde Martens, Managing Director bij Look-O-Look: “Wij hebben maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Met onze intensieve samenwerking met arbeidsontwikkelbedrijven zoals Scalabor geven we daar een concrete invulling aan. Tegelijkertijd bewijzen deze bedrijven ons een grote dienst door ons snoep met zorg te verpakken. Wij zijn heel blij met de samenwerking, deze mensen maken een groot verschil voor ons.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen