Vodafone start met 5G-netwerk

Foto: Pixabay

Het landelijke mobiele netwerk schakelt de komende jaren over van 4G naar 5G. Vodafone zet als eerste de stap naar het nieuwe netwerk. Eind juli levert de provider 5G door heel Nederland.

Vodafone is de eerste provider in Nederland die het 5G-netwerk beschikbaar maakt.

Eind juli landelijke dekking

Momenteel bedient het netwerk ongeveer de helft van Nederland, eind juli is er landelijke dekking. Maar om van 5G te kunnen profiteren moet de gebruiker een geschikte telefoon hebben plus één van de zogeheten Vodafone Red-abonnementen. Toestellen die overweg kunnen met 5G zijn er nog niet veel. Het zal dus niet direct heel druk worden op het nieuwe netwerk.

Waarom 5G?

5G is veel sneller dan het huidige 4G. Maar naast snelheid heeft 5G nog andere, en belangrijkere, voordelen. Er kunnen namelijk meer gebruikers tegelijk op het netwerk zonder dat dit storingen geeft. De verbinding zelf is betrouwbaarder, stabieler en geeft minder vertraging. Bij elkaar opgeteld maakt dit 5G het netwerk van de toekomst.

Maar is 5G schadelijk voor de gezondheid?

De laatste weken is 5G veel in het nieuws. Op verschillende plaatsen worden zendmasten vernield door mensen die geloven dat 5G ernstige gezondheidsklachten veroorzaakt. Hiervoor is echter geen enkel bewijs.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden