Hamsteren?? Slecht idee!

Foto: Pixabay

Diverse inwoners van Arnhem melden dat zij lege schappen aantroffen in de supermarkt. Al voor de winkels open gingen stond men voor de deur te wachten. Met name toiletpapier en desinfecterende zeep en lotions waren al snel uitverkocht. Hamsteren? Geen goed idee!

De maatregelen die de overheid gisteren afkondigde lijkt sommige mensen in de ‘overleefstand’ gestort te hebben of een stukje verder: de paniekstand. Maar is dat nu allemaal wel handig?

Nee dus

Waarom zou je gaan hamsteren? Dat is echt een slecht idee. De overheid geeft duidelijke regels wat je wel en niet moet doen om het virus in te dammen. Stel dat je nou ineens met 100 man in die winkel staat, dan moet de winkel sluiten en zijn we allemaal nog verder van huis!

Mensen werken thuis, de vrachtwagens die de supermarkten voorzien van inhoud, vinden ‘lege’ snelwegen. Bijna iedere supermarkt heeft tegenwoordig een bezorgdienst, maak daar gebruik van en bel je oude buurvrouw zonder internet even op of je voor haar ook wat kunt bestellen. Supermarkten zorgen juist nu dat de bezorgdiensten meer aan kunnen.

Lege schappen

Personeel in de zorg, bij de overheid en het onderwijs werken (voorlopig) door, zij moeten nu zelfs een paar tandjes harder lopen. Als zij aan het werk zijn en jij haalt de schappen leeg, is dat helemaal geen goed idee.

Er zullen meer mensen boodschappen gaan doen omdat men minder uit eten gaat. Het is allemaal al erg genoeg voor de horeca dat dit gebeurd. Laat de mensen in de supermarkten daarom gewoon hun werk doen, je maakt het er niet beter op voor een heleboel mensen door nu die schappen leeg te gaan halen.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden