Cursus om overgewicht bij kinderen terug te dringen

Foto:

Inschrijven kan nog tot 21 januari

Inschrijven kan nog tot 21 januari

De Gelderse Sport Federatie (GSF) start in februari met de tweede cursus B-Fit coach. Cursisten leren hierbij tot in detail hoe ze het effectieve programma B-Fit bij kinderen zelfstandig kunnen uitvoeren. Overgewicht en obesitas bij kinderen die deelnemen aan B-Fit daalt, zo becijferde onderzoeksbureau TNO onlangs.

Sinds enkele jaren voert de GSF het programma B-Fit uit op meer dan 50 basisscholen in Gelderland en de Gelderse aanpak blijkt succesvol. Uit onderzoeksresultaten van TNO kwam naar voren dat het aantal kinderen met overgewicht daalde van 17 naar 13 procent. Ernstig overgewicht (obesitas) daalde van 3,3 naar 1,5 procent. Met het opleiden van B-Fit coaches wil de GSF nóg meer kinderen bereiken.

Cursus

De cursus B-Fit coach is uitermate geschikt voor professionals die werkzaam zijn binnen het onderwijs, zoals groepsleerkrachten (met gymbevoegdheid) of combinatiefunctionarissen. De GSF stoomt hen in vier dagen klaar om het uitgebreide B-Fit programma uit te voeren op basisscholen. Hierbij komen onder andere ouderworkshops, bewegen tijdens pauzes, lespakketten over gezonde voeding en bewegen, het opknappen van schoolpleinen en het gezondheidsbeleid van een school aan de orde. De eerste coaches werden in 2012 opgeleid.

Start

De cursusdata voor de eerstvolgende vierdaagse cursus zijn: 6 & 7 februari en 4 & 5 maart 2013. De cursus wordt gegeven bij Brede school Noorderlicht in Wijchen.

De kosten bedragen 1600 euro exclusief btw per deelnemer. Hierbij is exclusieve toegang tot de B-Fit portal met bijvoorbeeld leskaarten, standaardbrieven en presentaties inbegrepen.

Inschrijven en meer informatie

Op www.cursusb-fit.nl is meer informatie te vinden en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de vierdaagse cursus.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen