Arnhemmer snelste internetter van Nederland

Foto:

Arnhem – Joeri Kerkhof met betaalbare 1 gigabit per seconde (1Gbp/s) consumenten aansluiting aangesloten door Breedband Arnhem.

Arnhem – Joeri Kerkhof met betaalbare 1 gigabit per seconde (1Gbp/s) consumenten aansluiting aangesloten door Breedband Arnhem.

Vanochtend is internetter Joeri Kerkhof (19) door Breedband Arnhem aangesloten op de allersnelste thuisverbinding van Nederland: een 1 Gbp/s-verbinding. Kerkhof is hiermee de snelste thuisinternetter van het land geworden. Doordat zijn woning op glasvezel is aangesloten, kon hij deze unieke internetsnelheid krijgen.

Super blij

Internetter Joeri Kerkhof beseft dat hij nu de snelste internetter van Nederland is. “Ik vind het erg bijzonder dat dit in Arnhem kan en ben echt super blij met deze verbinding,” vertelt hij. “Zo’n 1 Gbp/s-verbinding is in de wereld nog erg schaars. Ik heb het speciaal zitten uitzoeken en gezien dat alleen in Zuid-Korea, Japan en Scandinavië een paar mensen een vergelijkbare verbinding hebben. Nu heb ik echt een voorsprong, handig voor mijn servers en ik ben in het voordeel als ik zit te gamen.”

Schaarste bestaat niet

“Bij Breedband Arnhem geloven we dat toegang tot internet, informatie en communiceren met elkaar net zo essentieel is als zuurstof in de lucht,” vertelt Dave Aaldering, initiatiefnemer van Breedband Arhem. “De huidige providers houden bandbreedte kunstmatig schaars en de snelheden laag om maximaal te kunnen verdienen. Met ons aanbod van een betaalbare 1Gbp/s verbinding willen we in de praktijk laten zien dat die schaarste helemaal niet bestaat!”

Uniek in Arnhem
Breedband Arnhem heeft vorig jaar bij ongeveer 120 woningen in de Burgemeesterswijk glasvezel aangelegd. Een aansluiting met de snelheid van 1 Gigabit per seconde (1Gbp/s) is elders in Nederland voor consumenten nog niet verkrijgbaar. Dat de verbinding nu geleverd is in Arnhem is dus uniek te noemen. “Joeri is onze eerste Gigabitter, maar zeker niet de laatste. Wij willen van Arnhem de snelste internetstad van de wereld maken. Een volgendestap is hiermee dus gezet.”

 

Over Breedband Arnhem

Breedband Arnhem legt een eigen glasvezelnetwerk aan in Arnhem. Dit netwerk is ontstaan om in de glasvezelbehoefte van MKB-bedrijven te voorzien. Begin 2009 werden de eerste bedrijven aangesloten, in het WTC Arnhem-Nijmegen. Inmiddels zijn zo’n 100 bedrijven door heel Arnhem op dit glasvezelnetwerk aangesloten. Eind 2011 is het bedrijf met een proefproject voor thuisaansluitingen gestart. In de Burgemeesterswijk is hiervoor bij ongeveer 120 woningen glasvezel aangelegd. Voor meer informatie: www.breedbandarnhem.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen