Vitesse enorm blij met behoud proflicentie

05 aug , 19:59 Sport
2024 02 09 vitesse feynoord one nil eredivsie season four vitesse nederland lars
Vitesse heeft op 3 augustus van de beroepscommissie het definitieve bericht ontvangen dat het haar proflicentie voor seizoen 2024-2025 behoudt.
De beroepscommissie heeft zodoende het besluit van de licentiecommissie teruggedraaid. Daarmee zal Vitesse het - op vrijdag 9 augustus - officieel gaan opnemen tegen Telstar, in GelreDome. 
Blijdschap bij bestuur en supporters
Een verheugde algemeen directeur, Edwin Reijntjes: “Ik ben enorm blij met het behoud van onze licentie. Hier hebben wij zo enorm hard voor gewerkt, met vele betrokkenen. We kunnen eindelijk gaan voetballen! Dat is het aller belangrijkste voor nu. En iets waar we – met name onze supporters, sponsors en overige stakeholders – al maanden naar snakken. Wij gaan ons nu heerlijk – met alle drukte van dien – voorbereiden op de competitie volgende week. De seizoenkaart- en vrije verkoop voor de thuiswedstrijden in de eerste periode zijn gestart en maandagavond lanceren wij ons nieuwe thuistenue (met een flinke knipoog naar het verleden) bij GelreDome. Kortom, wij worden langzaam weer een voetbalclub.”
Onderzoek gaat door
Naast de positieve berichtgeving vanuit de beroepscommissie heeft Vitesse afgelopen week eveneens een brief ontvangen vanuit de licentiecommissie aangaande het beoogd aandeelhouderschap van Guus Franke. De licentiecommissie heeft besloten om het onderzoek naar Franke door te zetten, voortbordurend op het reeds bestaande rapport van Grant Thornton.
Tijdelijk vangnet
Reijntjes vervolgt: “Doordat we met Franke nog geen officiële nieuwe eigenaar kunnen presenteren, hebben we - om te komen tot een sluitende begroting voor de beroepscommissie - een (tijdelijk) vangnet moeten creëren. Oftewel, een alternatieve garantie vinden en hernieuwde afspraken maken met Common Group. Dit is gelukt, en daar mogen we met name het regionale bedrijfsleven, Stichting ‘Sterkhouders Vitesse Arnhem’, enorm dankbaar voor zijn. Zij hebben echt hun nek uitgestoken, waardoor we ‘gewoon’ volgende week aan de competitie beginnen. Ook Coley Parry heeft gisteren een keuze gemaakt in het belang van de club, dat is fijn en zijn wij ook erkentelijk voor. Tot vrijdag in GelreDome, Vitessenaren.”