Eerste zomer TeamNL Sport Experience groot succes

14 aug , 13:00 Sport
tnse arnhem
De eerste zomer van de TeamNL Sport Experience zit erop. Bijna 100.000 sportliefhebbers in zeven steden hebben kennisgemaakt met de nieuwe sportbelevingservaring voor jong en oud.
“Met het enorme succes van TeamNL bij de Spelen in Parijs als steun in de rug én inspiratie, wordt deze happening in de toekomst alleen nog maar leuker en groter,” aldus ambassadeur Erben Wennemars.
TeamNL Sport Experience was een initiatief van sportbonden, ondersteund door het ministerie van VWS en NOC*NSF.
Eerste zomer
Afgelopen weekeinde werd de eerste zomer van dit gratis initiatief voor jong en oud afgesloten op het strand in Den Haag en de Markt in Arnhem, waar deze week ook het EK Beachvolleybal plaatsvindt.
De TeamNL Sport Experience, waaraan de Rabobank zich als hoofdsponsor heeft verbonden, heeft als oogmerk de maatschappelijke waarde en effecten van (top)sport en sportevenementen te vergroten en allerlei doelgroepen op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met sport.
Kartrekker
De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) was kartrekker van de TeamNL Sport Experience. “Dit was echt teamwork. We hebben de krachten gebundeld met lokale en landelijke partijen en in korte tijd een groots evenement neergezet. Dankzij de inzet van alle partners hebben we in zeven steden mooie edities kunnen organiseren,” aldus projectleider Leanne Kraak van de Nevobo.
Bezoekersaantallen
De TeamNL Sport Experience wordt in de toekomst gekoppeld aan grote sportevenementen in ons land. In de voorbije maanden gebeurde dat al in zeven steden: Apeldoorn, Heerlen, Nijmegen, Almelo, Breda, Arnhem en Den Haag. Het multisportevenement werd in deze steden gekoppeld aan de Eredivisie Beach, het EK Beachvolleybal en de highlight van deze zomer: de Olympische Spelen in Parijs.
Kraak: “We hebben impact gemaakt op verschillende doelgroepen die voor ons belangrijk zijn. In Arnhem hebben we jongeren die het niet breed hebben een geweldige sportieve dag kunnen bezorgen met aan het einde een warme maaltijd. Dat laatste is voor hen niet een dagelijkse vanzelfsprekendheid. Op die manier maken we echt een verschil.”
EK Beachvolleybal
Voor de beste beachvolleyballers van Europa staat, direct na de Olympische Spelen, het volgende grote toernooi op het programma: het EK Beachvolleybal in Nederland dat gisteren van start ging. Van 13 tot en met 18 augustus wordt er in Den Haag, Arnhem en Apeldoorn gestreden om de Europese titels bij de mannen en de vrouwen. Meer informatie over de speelsteden, het programma en tickets vind je op ekbeachvolleybal.nl.
tnseek beachvolleybal 2024