Voordelen van Uniek Sporten Uitleen

Foto: Uniek Sporten Uitleen

Probeer zoveel mogelijk verschillende sporten uit. Dat advies krijg je van ons vaak te horen als je op zoek bent naar een sport die bij jouw beperking of aandoening past.

Maar als je geen eigen sportrolstoel of handbike hebt kan dat best een uitdaging zijn. Daarom hebben ze Uniek Sporten Uitleen bedacht.

Uitleenservice

  • Het is gratis. Hulpmiddelen voor aangepaste sporten zijn duur, je koopt niet zomaar een sportrolstoel als je nog niet zeker weet of basketbal jouw ding is. Daarom kun je via Uniek Sporten Uitleen gratis een sporthulpmiddel naar keuze uitproberen. Zo kun je ontdekken of de sport en het hulpmiddel bij je passen, zonder dat je direct ergens aan vast zit. Je krijgt vier maanden de tijd om hem te testen, daarna lever je hem weer in en kan je eventueel zelf een sporthulpmiddel op maat kopen.
  • Je kunt meerdere sporten uitproberen. Met Uitleen kun je zelfs verschillende hulpmiddelen uitproberen. Door het ruime aanbod van hun partner Welzorg is van alles mogelijk: van een tennisrolstoel tot een handbike. Je kunt zo dus heel goed sporten na elkaar uitproberen. Heb je bijvoorbeeld vier maanden tennis gedaan en wil je daarna eens kijken of handbiken iets is, dan is dat geen probleem.
  • Snel starten. Heb je een sport op het oog die je leuk lijkt, dan wil je natuurlijk snel beginnen. Ze zorgen er dus voor dat je aanvraag snel in behandeling wordt genomen. Eerst word je gebeld om een afspraak te maken voor een intake. Dan worden je sportwensen en voorkeuren voor hulpmiddelen besproken. Als vervolgens jouw hulpmiddel op voorraad is dan kun je binnen twee weken al aan de slag.
  • Levering thuis of op sportlocatie. Wat ook veel gedoe scheelt: je kan het leenhulpmiddel gewoon thuis laten bezorgen. Dan wordt de rolstoel of handbike nog op jou afgesteld en krijg je uitleg over het gebruik. Dit kan trouwens ook op jouw sportlocatie, dan kun je gelijk in actie komen.
  • Direct aanschaf regelen. De leenperiode van maximaal vier maanden geeft je de gelegenheid de sport van jouw keuze goed uit te testen. Dat geldt natuurlijk ook voor het hulpmiddel. En als zowel de sport als het hulpmiddel jou helemaal bevallen dan kun je via Uniek Sporten Hulpmiddelen ook direct een eigen sportrolstoel aanschaffen. Zij helpen je dan met advies op maat en de financiering.

Gratis hulpmiddelen

Wil jij ook een sport uitproberen, maar heb je daar niet het juist hulpmiddel voor? Wacht dan niet langer. Uniek Sporten Uitleen is beschikbaar in de gemeenten Arnhem en Lingewaard.
Vraag direct een gratis hulpmiddel aan via www.unieksporten.nl/uitleen. Weet je nog niet welke sport bij jou past, en wil je daar graag hulp bij? Neem dan contact op met de coördinatoren in regio Arnhem via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen