Uitreiking Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat op 13 maart

Foto: TheaterKerk.Facebook

Op woensdagmiddag 13 maart vindt in de Theaterkerk van Bemmel de spectaculaire uitreiking plaats van de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. Het thema dit jaar (‘Zorg voor Bewegen’) blijkt een schot in de roos te zijn.

De uitreiking van de Stimuleringsprijs maakt deel uit van een top-programma dat als titel ‘Spreekuur in ’t Theater’ heeft. De Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat is een initiatief van het team Gelders Sportakkoord (GSA) en de provincie Gelderland.

Projectvoorstellen

In totaal zijn er 39 projectaanvragen ingediend om Gelderland gezonder, fitter en vitaler te maken. Een onverwacht hoog aantal waarmee nog eens het belang van Zorg voor Bewegen wordt onderstreept. De projectvoorstellen komen uit de hoek van ziekenhuizen, fysiotherapeuten, huisartsen, sportverenigingen, sportservices, gemeentes en bedrijfsleven. Er is voor een kleine half miljoen (€462.552,-) aan financiële ondersteuning aangevraagd.

Sander Schimmelpenninck

De projectaanvragen zijn beoordeeld door een vakjury. De acht beste ideeën gaan door naar de finale op woensdag 13 maart. Onder leiding van TV-host Sander Schimmelpenninck zullen de genomineerden hun plannen pitchen waarna de vakjury beloningen uitdeelt die kunnen oplopen tot €15.000,-. In de prijzenpot zit maar liefst €70.000,-. Daarnaast is er een publieksprijs van €5.000,-.

Finalisten en jury

De genomineerden voor de finale zijn: Long Alliantie Nederland, De Romei Therapie en Training,  Eerstelijns Centrum Tiel, DreamDIVR, Bas van de Goor Foundation, Fysiotherapie M. van der Ploeg, Pro Persona, Atletiekvereniging Archeus Winterswijk.
De vakjury bestaat uit: Helga Witjes (Provincie Gelderland), Erik Lenselink (Beweegalliantie), Mariska Beijer (TeamNL), Christiaan Rademaker (Menzis), Thijs Eijsvogels (RadboudUMC), Kitty Glazenburg (Sportsservice Apeldoorn) en René Tönissen (HAN Academie Sport en Bewegen).

Erik Scherder (2017)

Prof. Erik Scherder

De uitreiking van de Stimuleringsprijs maakt deel uit van een top-programma dat als titel Spreekuur in ’t Theater heeft. Zo zal professor Erik Scherder zijn visie geven op het thema Zorg voor Bewegen. Rolstoel-basketbalster Mariska Beijer, speelster van TeamNL, vertelt hoe ze in haar leven grote obstakels wist te overwinnen: ‘van ziekenhuiskindje tot Paralympisch kampioen’.

Topschermers Olympische Spelen

Naast deze sprekers is er een flitsende demonstratie van de Nederlandse topschermers Tristan Tulen en Rafaël Tulen. Tristan maakt goede kans om geselecteerd te worden voor de Olympische Spelen in Parijs. De broers kruisen in Bemmel met elkaar de degens zoals ook de partijen uit de zorg- , sport- en beweegsector ‘met elkaar de degens hebben gekruist’ om Gelderland gezonder en fitter te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen