Arnhem verwelkomt Tottenham Hotspur

Foto: Pixabay

Op donderdag 21 oktober speelt Vitesse tegen Tottenham Hotspur in het GelreDome. Naar verwachting reizen er ongeveer 900 Engelse fans af naar onze stad voor een mooie voetbalavond.

Om de wedstrijd zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen, zowel in het GelreDome als in de  binnenstad, heeft gemeente een aantal voorbereidingen getroffen.

Meetingpoint op de Rijnkade

Burgemeester Ahmed Marcouch: “De warme band tussen Arnhem en Engeland gaat al vele jaren terug. Zij ontstond maar liefst 77 jaar geleden, tijdens Operation Market Garden, toen wij schouder aan schouder streden voor de vrijheid van Arnhem, Nederland en Europa. Laten wij als Arnhemmers de fans van Tottenham Hotspur een warm welkom heten op deze dag, waarbij zowel voetbal als vriendschap centraal staan.”
Voor de Engelse fans van Tottenham Hotspur is een speciaal meetingpoint aangegeven op de Rijnkade, aan de voet van de iconische John Frost Brug. Daarnaast worden er extra bussen en treinen ingezet om hen van en naar het GelreDome te begeleiden. De fans van Tottenham Hotspur worden hier voorafgaand aan hun reis naar Arnhem over geïnformeerd. De voetbalwedstrijd is, trouwens, al uitverkocht in het GelreDome.

Maatregelen in de binnenstad

Ook de Arnhemse binnenstad bereidt zich voor op de wedstrijd. Zo worden er extra horecastewards ingezet in de stad. Hier kunnen zowel de fans van Tottenham Hotspur als de fans van Vitesse terecht met vragen.
Ahmed Marcouch:  “Het is een feest dat we weer supporters mogen verwelkomen en dat zij weer kunnen genieten van onze mooie stad. Winst of geen winst: wij kijken uit naar een mooie wedstrijd. Hier in Arnhem, maar ook in Engeland waar vele fans van Tottenham Hotspur de wedstrijd zullen volgen.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen