Digitale editie Biothlon breekt alle records

Foto: Biovakantieoord

Met 480 deelnemers en een sponsoropbrengst van € 38.048,- is de digitale editie van de Biothlon een groot succes geworden. Tussen 21 mei en 3 juni legden de deelnemers vanuit huis een afstand van vijf of tien km af.

Daarnaast haalden ze sponsorgeld op voor het Bio Vakantieoord, waar gezinnen met meervoudig gehandicapte kinderen kunnen genieten van een onbezorgde vakantie.

Corona zet aan tot vernieuwing

De vorige editie van de Biothlon vond plaats in 2019. Toen verscheen een kleine 400 deelnemers aan de start. Voor het tweede jaar op rij mocht de Biothlon vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden bij het Bio Vakantieoord. De organisatie bouwde het sportevenement om naar een digitale variant, om toch geld in te kunnen zamelen voor het Bio Vakantieoord. Met een online platform en een app werden tussenstanden om de snelste tijd en de hoogste sponsorbedrag gedeeld en de competitie aangewakkerd. Doordat bioscopenteams van Pathé, Vue Cinemas en Kinepolis zich massaal inschreven, kreeg het evenement een landelijke dekking.

Sport verbroedert

In plaats van één groot sportfestijn, transformeerde de Biothlon Battle in 72 kleine sportevenementjes door het hele land. De deelnemers legden in teamverband hun afstand af en deelden daarvan foto’s en filmpjes met de andere teams. Voor velen was het de eerste keer in anderhalf jaar tijd dat zij weer met collega’s bij elkaar kwamen. Frans Wientjes, directeur van het Bio Vakantieoord: “Het coronajaar dwingt ons om de Biothlon digitaal te doen en mensen op gepaste afstand te houden. Dat er met die kleine sportactiviteitjes door het hele land heen toch zoveel energie en verbinding met het Bio Vakantieoord ontstaat, is waanzinnig.”

En de winnaars zijn…

De deelnemers streden om awards om de snelste tijd, het hoogste sponsorbedrag en de publiekslieveling. De Speedy Gonzales-Award voor de snelste renners op de tien km ging naar Rick  Stammes en Elise Maatkamp en op de vijf km naar Gill van der Staak en Melissa van der Kolk. De Kaskraker-Award voor de hoogste opbrengst werd met een bijdrage van € 3.707,- gewonnen door Lions Ostrabeke. Team Trio-Bio-Idiotics won dankzij hun ludieke filmpje, foto’s, merchandise en een krantenbericht terecht de Publiekslieveling-Award.

Ieder gehandicapt kind verdient een fijne vakantie

De opbrengst van de Biothlon draagt bij aan de toegankelijkheid van het Bio Vakantieoord. Jaarlijks brengen er ongeveer 1750 gezinnen hun vakantie door. Het park heeft zeventien volledig aangepaste vakantiebungalows en is het hele jaar geopend. Alle hulpmiddelen zijn aanwezig en het heeft aanvullende voorzieningen zoals een aangepast zwembad, een manege, een bioscoop, snoezelruimten en een speelpark.
Het Bio Vakantieoord is geheel afhankelijk van steun van donateurs, fondsen, stichtingen en bedrijven. In 1927 is het opgericht door de Bioscoopbond en dankt daaraan zijn naam.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden