Vierentwintig uur skaten tegen kinderkanker

Foto:

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 september 2014 wordt voor de elfde keer het evenement ‘24Kika Skaten tegen Kanker’ georganiseerd. Op de baan van FlevOnice in Biddinghuizen wordt 24 uur lang in estafettevorm ge-skate en geskeelerd met als ultiem doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. Teams kunnen zich nog inschrijven.

Het evenement start vrijdag 5 september om 16.00 uur. Een team bestaat uit maximaal 6 personen, hoe men het klokje rond skeelert maakt niet uit. Het inschrijfgeld is afhankelijk van het aantal deelnemers, maar dit mag uiteraard verhoogd worden. De deelnemers ontvangen tevens een lotenpakket, waarmee ook extra geld wordt ingezameld. In 2013 deden bijna 70 teams mee en zij haalden ruim 72.000 euro op. Dit jaar is het doel gesteld op 100 deelnemende teams.
KiKa
Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker bij kinderen. Heden ten dage geneest 75% van de kinderen met kanker, KiKa heeft als doel het genezingspercentage te doen laten stijgen naar 95% in 2025. Om dit te halen is nog veel onderzoek, en dus veel geld, nodig.
Recordpoging
Voor de start van de 24kika op vrijdag 5 september doen alle deelnemers samen met iedereen die maar wil, een poging voor het Guinnesbook of Records: ‘the longest human inline skate chain’. Iedereen mag meedoen, dus met een helm en een paar skates ben je onderdeel van een wereldrecord(poging)! De poging start om 15.30 uur, deelnemers worden verzocht om 14.30 uur aanwezig te zijn.
Interview Nicolle Goessen
Op Ermelo.Nieuws.nl leest u een uitgebreid interview met Nicolle Goessen, bestuurslid van de stichting 24Kika ‘skaten tegen kanker’. In dit interview is er aandacht voor achtergronden van het evenement en activiteiten die daarvoor georganiseerd worden in Ermelo. Lees verder op: Skate en skeeler 24 uur mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting KiKa
Kijk voor meer informatie en aanmelden ook op: www.24kika.nl en www.facebook.com/24kika
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden