Knappe bronzen medaille Amber van Workum NK judo -18

Foto:

Amber van Workum (14 jaar), van judoclub Bushi Arnhem, heeft zaterdag 5 april 2014 tijdens haar debuut bij de dames onder 18 jaar (-44 kg) een knappe derde plaats behaald. Zij werd op 8 maart jl. al Nederlands kampioen in dezelfde gewichtsklasse bij de dames onder 15 jaar. Inzet en passie werd beloond met een bronzen medaille.

De eerste partij was Amber van Workum vrij geloot. Haar eerste partij was tegen een bekende tegenstandster en leeftijdsgenoot Zoie Moerman. Amber controleerde deze partij overtuigend. Ze won de partij met ippon d.m.v. een sankaku (houdgreep). In de halve finale stuitte Amber op haar drie jaar oudere naamgenote Amber Gersjes, titelhoudster en ze heeft ook al mooie nationale en internationale resultaten behaald. Voor Amber van Workum, en ook alle andere judoka’s, was Gersjes dus the lady to beat. In de pakking en qua kracht was Gersjes duidelijk de meerdere. Amber van Workum gaf zich in de wedstrijd zeker niet op zomaar gewonnen. Het verschil in ervaring en kracht werd pas na 3 minuten duidelijk door een score met een binnenwaartse haak (wasari). Uiteindelijk werd de partij door Gersjes beslist met een houdgreep.    
In de herkansing om de derde plaats mocht Amber van Workum tegen Tyana Hendriksma. Een uiterst spannende partij, waarbij de scheidsrechter een sakaku van Amber niet toekende. De schouders van Hendriksma lagen plat op de mat, maar de arbiter zag het anders. Even later lag Amber zelf in een houdgreep en leek de partij even in haar nadeel beslist. Gelukkig wist Amber van Workum zich tijdig uit de houdgreep te draaien en kon ze met een schouderworp (wazari) en een houdgreep als nog de partij in haar voordeel te beslissen. Een prima debuut op het NK min 18 en een zeer mooie en verdiende derde plaats. 
Bushi Arnhem is trots op haar judoka’s en de judo-talenten die zich in de wedstrijdselectie aandienen bij de min 15 en nu ook onder 18 jaar. Meer informatie over judo en Bushi Arnhem kunt u vinden op www.bushiarnhem.nl  en op facebook 
Foto’s: Bushi Arnhem
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
bushiarnhembronsnkmin18
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen