Derde titel op rij kan Bakker vrijwel niet meer ontgaan

ARNHEM / GENDRINGEN – Het moet gek lopen wil Arnhemmer Joey Bakker (18) niet zijn derde seizoentitel Survivalrun op rij winnen. In Gendringen won hij zaterdag 8 februari de vijfde wedstrijd op rij, al ging dat niet gemakkelijk.

Het erg slecht weer, koude wind en veel regen, maakte het een “echte” survival, ook voor de supporters. Voor de verandering begon de run in Gendringen met zagen. Joey Bakker had grote moeite door het natte hout heen te komen en zag zijn concurrenten direct al een voorsprong nemen. De achterstand was zelfs zo groot dat menigeen in het publiek zich afvroeg wat er met Joey aan de hand was. “Door het slechte weer zat er veel water in het hout. De zaag werd daardoor helemaal vastgezogen. Het werd je dus extra moeilijk gemaakt. Toen Barend Westervelt mij voorbij kwam stormen, omdat hij al klaar was, was ik pas op de helft van het stammetje. Veel tijd dus verloren op het zagen”, aldus Bakker na afloop.
Eigen tempo
Voordeel van zagen is dat de benen minder verzuren dan de armen. Daar lopen één van de sterkere punten van Bakker is, wist hij zijn achterstand aardig in te lopen. Toch duurde het ruim een half uur in de wedstrijd voordat hij zijn grootste concurrent om het kampioenschap, Barend Westervelt (Aalten), passeerde. Bakker koos er voor op eigen tempo te blijven lopen: “Na hindernis 4 liep ik gelukkig al van de 15e plek naar een 2e plek met een afstand van ruim 200m achter op Barend Westervelt. Ik bleef dus zicht op hem houden en door soms slimme en tactische zetten te maken, won ik veel tijd. Bij hindernis 15 zat ik nog maar 30 meter achter hem. Dit was de afstand wat voor mij voldoende was om op spaarstand te staan.”
lrn15lu2ak0eh80lsfndk7jly
Boogschieten, doel gemist…straf: extra rondje blubber
Rondje blubber
Extra tegenslag met boogschieten (gemist en een extra rondje ‘blubber’) weerhield Bakker er niet van zijn vijfde wedstrijd op rij te winnen. Bij winst in de volgende Survivalrun in Kootstertille op 9 maart kan het derde kampioenschap op rij worden veiliggesteld. Bakker: “Het was echt een spannende wedstrijd. Er had nog maar iets fout hoeven gaan en ik was Barend weer uit het oog verloren. Het was echt een leuke run met barre weersomstandigheden. Het had ook -10 kunnen zijn met een flink pak sneeuw. Elke run heeft zo zijn eigen herdenkingen. 5000 punten binnen gesleept en nog maar één te gaan. In Kootsertille ga ik proberen mijn slag te slaan!”
In dit kampioenschap (JSCA) tellen zes van de elf wedstrijden. Bakker maakt na dit seizoen de overstap naar de senioren. De top drie in Gendringen bestond uit bekende namen: 1-Joey Bakker (Arnhem, 56:49), 2-Barend Westerveld (Aalten, 57:50) en 3-Jesse de Heer (Veenendaal, 1:00:36).
Foto’s © Kees Bakker – Klik HIER voor meer foto’s van de Survivalrun in Gendringen. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
jd3mrwouyq4fzznsqzbadc9kt
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen