Vitesse slaagt er niet in om aan kop te komen

Arnhem  – Vitesse is er niet in geslaagd om zich voor minimaal een dag aan kop van de Eredivisie te nestelen. De Arnhemse club bleef thuis tegen Heracles Almelo steken op 1-1. Vitesse kwam door een goal van Ninos Gouriye zelfs op achterstand, maar Wilfried Bony redde alsnog een punt door een kwartier voor tijd een penalty te benutten.

Vitesse moest drie punten pakken om FC Twente, dat zondag nog speelt tegen sc Heerenveen, te passeren. Zeker in het eerste uur mocht de thuisclub daar echter totaal geen aanspraak op maken. Heracles kwam er met snelle uitbraken af en toe gevaarlijk uit en nam drie minuten na rust brutaal de leiding. Gouriye schoot hard raak nadat hij de bal uit de kluts voor zijn voeten had gekregen.

Penalty

De tegentreffer leek Vitesse wakker te schudden en eindelijk kwamen er kansen. Toch was er een penalty nodig om op gelijke hoogte te komen. Mike te Wierik vloerde Marco van Ginkel binnen de zestien, waarna Bony vanaf de stip kon scoren. Bijna kroonde Theo Janssen zich op sublieme wijze tot matchwinner. Zijn schot vanaf de middenlijn werd echter ternauwernood gekeerd door Remko Pasveer.

Ook RKC Waalwijk en VVV-Venlo speelden zaterdagavond met 1-1 gelijk. VVV kwam door een doelpunt in de zesde minuut van Marcel Seip vroeg op voorsprong in het Mandemakers Stadion. Met zijn derde doelpunt van het seizoen zorgde Teddy Chevalier tien minuten na rust voor de puntendeling.