Feyenoord zet Vitesse eenvoudig aan de kant

Na nederlagen tegen FC Groningen en NEC kende Feyenoord weer eens een droomstart. Guidetti schoot de bal al na vier minuten achter doelman Piet Velthuizen. Gesteund door de voorsprong leek Feyenoord de wedstrijd onder controle te hebben, al was Wilfried Bony dicht bij de gelijkmaker.

Arnhem-(Novum) РFeyenoord heeft zondag een overtuigende overwinning op Vitesse geboekt. De ploeg van trainer Ronald Koeman was in Arnhem met 4-0 te sterk. John Guidetti (2), Jordy Clasie en Sekou Ciss̩ troffen doel. De Rotterdammers stijgen naar de vijfde plaats met 21 punten. Vitesse heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo.

De Rotterdammers gooiden het duel evenwel nog voor rust in het slot. In de 32e minuut werd een vrije trap van Clasie door iedereen gemist. Guidetti tekende drie minuten voor de pauze vervolgens voor zijn tweede treffer. Na een mooie aanval stuitte Otman Bakkal nog op Velthuizen, maar de Zweedse spits was in de rebound alert.

Vitesse slaagde er in de tweede helft niet in om de score wat draaglijker te maken. Aan de andere kant bracht Cissé zijn naam nog op het scorebord. Hij kon een voorzet van Guidetti eenvoudig binnenschieten, nadat hij zich had ontdaan van Yasuda. Voor de Arnhemmers is het de eerste thuisnederlaag van dit seizoen.