Vrachtwagen met compleet drugslab op A12 in beslag genomen

Foto: Politie

De politie heeft maandag 25 mei op de A12 bij Arnhem een vrachtwagen in beslag genomen. Die vervoerde een compleet drugslab.

De 40-jarige chauffeur uit Beuningen is aangehouden.

Dienst Infrastructuur van Landelijke Eenheid

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 15.30 uur op de A12 in de richting Ede een vrachtwagen rijden. Die was volgens de politiesystemen al eens eerder opgevallen in een verdachte situatie. De agenten gaven de bestuurder van de vrachtwagen een stopteken waarna op de verzorgingsplaats De Schaars een controle plaats vond.

Zoete geur

Bij controle van de laadruimte van de wagen zien de agenten allerlei attributen. Uit ervaring weten ze dat deze gebruikt kunnen worden in een drugslab. Naast allerlei vaten en jerrycans was er ook de zogenaamde hardware om een productielaboratorium voor synthetische drugs in te richten. Ook de bekende zoete geur  hing om de vrachtwagen. Dat bevestigde hun vermoeden dat hier een lab vervoerd werd. De chauffeur werd direct aangehouden.

LFO

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie kwamen ter plaatse om een bestandsopname te maken. Ook verzorgden ze een veilige afvoer van de inhoud van de vrachtwagen. Het bleek inderdaad om een bijna compleet methamfetamine lab te zijn. Niet alleen de hardware en de benodigde chemicaliën waren aanwezig, er was ook een partij afval. Het uiteindelijke product, een hoeveelheid methamfetamine, werd ook in de vrachtwagen aangetroffen. Het lab was al in productie maar werd kennelijk nu verplaatst.

Gsm-jammer

Bij de chauffeur is ook een zogenaamde gsm-jammer aangetroffen. Een gsm-jammer is een apparaat dat wordt gebruikt om te voorkomen dat mobiele telefoons signalen kunnen ontvangen van een gsm-mast. Het bezit van een dergelijk apparaat is in Nederland verboden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst en de eigenaren van het laboratorium.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden