112

Opnieuw aanhouding in onderzoek naar Arnhemse autobranden

Foto: Pixabay

Zondagmorgen heeft de politie in het onderzoek naar de reeks autobranden in de stad weer een aanhouding verricht. Het gaat om een 42-jarige vrouw uit Arnhem. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstichting.

De politie blijft volop inzetten om de autobranden te doen stoppen en daders op te sporen. De extra aanwezigheid en alertheid in de wijken en het uitgebreide opsporingsonderzoek gaan dan ook verder.

Grondig onderzoek

De 42-jarige is buiten heterdaad aangehouden. Net als bij de vorige aanhouding op 2 mei zette grondig onderzoek de recherche op het spoor van deze verdachte. Zij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor verhoor. In haar woning heeft de recherche een huiszoeking gedaan. Bij welke brandstichting(en) de vrouw mogelijk betrokken is, zal uit verder onderzoek moeten blijken.

Uiteraard wordt in het onderzoek gekeken naar mogelijke verbanden, inhoudelijk kunnen we daar in deze fase geen nadere mededelingen over doen. We sluiten meer aanhoudingen niet uit.

Het verzoek blijft dan ook aan de bewoners van Arnhem om mee alert te blijven. Zie je iets gebeuren (brand of brandstichting) of je ziet iemand zich verdacht gedragen bij een auto, bel direct 112. Hoe eerder de melding, hoe eerder politie kan handelen en hoe groter de pakkans.

Heb je anderszins informatie dat kan helpen in het politieonderzoek? Geef dat door aan de Districtsrecherche in Arnhem op telefoonnummer 0900-8844. Of desgewenst anoniem (Meld Misdaad Anoniem 0800-7000).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen