Verdachte autobranden gearresteerd

Foto: Pixabay

Zaterdagmiddag heeft de politie een aanhouding verricht in het onderzoek naar de autobranden in de stad. De recherche kwam de verdachte op het spoor, waarop meteen is overgegaan tot aanhouding.

In verband met de vele brandstichtingen, waarbij allerlei voertuigen maar vooral auto’s in brand werden gestoken, is er volop ingezet om de branden te doen stoppen. Er is ingezet op extra surveillances in de wijken en op onderzoek.

Huiszoeking

De aangehouden verdachte is een 39-jarige inwoner van Arnhem. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor verhoor. In zijn woning heeft een huiszoeking plaatsgevonden. Voor welke brandstichting(en) de man mogelijk verantwoordelijk kan worden gehouden zal uit verder onderzoek moeten blijken. We sluiten meer aanhoudingen niet uit. Het rechercheonderzoek gaat dan ook onverminderd door. Dit geldt ook voor de zichtbare aanwezigheid van politie, extra surveillances en alertheid in de wijken.

Geef verdachte situaties door

We vragen ook de bewoners van Arnhem om mee alert te blijven en verdachte situaties door te blijven geven. Als je iets ziet gebeuren (brand of brandstichting) of je ziet een persoon zich verdacht rond een auto gedragen, bel dan direct 112. Hoe sneller de melding, hoe eerder politie kan handelen en hoe groter de pakkans.

Heb je anderszins informatie dat kan helpen in het politieonderzoek? Geef dat door aan de Districtsrecherche in Arnhem op telefoonnummer 0900-8844. Wil je liever anoniem informatie delen, dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen