112

Auto’s in vlammen in woonwijken: politie zoekt getuigen

Foto: Politie Arnhem

In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 april hebben er in Arnhem acht auto’s in brand gestaan. De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen en camerabeelden uit de omgeving van de autobranden.

Tussen 23.30 en 00.30 uur kreeg de politie verschillende meldingen van autobranden. In totaal vatten zes auto’s vlam en werden er nog twee andere auto’s geprobeerd in brand te zetten. Ook zijn er twee afvalbakken in brand gezet.

De branden waren in De Steijnstraat, St. Peterlaan, Van Slichtenhorststraat, Van Spaenstraat en de Van Hasseltstraat.

Onderzoek direct gestart

De politie is direct een onderzoek gestart. De getroffen auto’s worden onderzocht op sporen en agenten doen buurtonderzoek en spreken met getuigen. Hoewel het erg opvallend is dat in één nacht zoveel auto’s in brand gestoken worden, is het nog te vroeg om te zeggen of dit door dezelfde dader(s) is gedaan. Het is een scenario dat wordt onderzocht, maar vooralsnog wordt iedere brand afzonderlijk onderzocht. Zodra er aanwijzingen worden gevonden dat de brandstichtingen verband lijken te houden met elkaar of eerdere branden, dan wordt dat uiteraard in het onderzoek meegenomen.

Extra ogen en oren in de wijk

De laatste tijd zijn er regelmatig autobranden in Arnhem. De branden vinden vooral plaats in woonwijken en daarmee nemen de brandstichters een enorm risico. Het gevaar en de schade die de autobranden veroorzaken, kunnen leiden tot een gevoel van onveiligheid en onrust. Als brand overslaat naar woningen is ook het risico op persoonlijk letsel heel erg groot.
Bewoners zijn de extra oren en ogen in de wijk voor de politie. Zij kennen hun wijk het beste en weten het dus ook als er iets niet klopt of een verdachte situatie is. Als je iets verdachts ziet, bel dan altijd te politie. Agenten kunnen dan direct actie ondernemen.

Meer info? Meld het!

De politie doet er alles aan om te achterhalen wie er achter de brandstichtingen van afgelopen nacht zitten. Informatie van burgers kan het onderzoek goed helpen. De politie roept daarom iedereen op die afgelopen nacht iets opvallends heeft gezien of gehoord, contact op te nemen met politie Arnhem. Als je in de omgeving van een van bovengenoemde straten woont en een camera aan jouw woning hebt, vraagt de politie je jouw beelden te bekijken. Ook als je twijfelt of je bruikbare informatie hebt, wil het onderzoeksteam jou graag spreken.  Alle informatie kan van belang zijn in het onderzoek. Bel 0900-8844. je kunt ook een tip doorgeven via het tipformulier.

Anoniem helpen

De politie heeft veel aan informatie van burgers die meer weten over de branden. Wie informatie heeft, maar niet wil dat zijn of haar gegevens bekend worden bij de politie, kunnen hun informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw melding wordt goed afgewogen. Pas als jouw informatie niet naar jou te herleiden valt, wordt jouw informatie doorgezet naar de politie. Anoniem melden kan via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden