Twintig boetes bij taxicontrole GelreDome

Foto: Politie Arnhem

Zaterdagavond 7 december vond een uitgebreide taxicontrole plaats in de buurt van het Gelredome. Daar was op dat moment een evenement gaande.

De politie controleerde onder meer op snelheid. Er werden twintig boetes uitgeschreven.

Verkeersveiligheid

De controle werd gehouden door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), Gemeente Arnhem en de politie. Er werd bewust tijdens een evenement – het Mega Piratenfestijn – gecontroleerd om te zorgen dat het taxivervoer goed verloopt tijdens een druk moment. Ook de verkeersveiligheid is op zo’n moment een extra aandachtspunt. Meerdere chauffeurs hadden hun papieren niet op orde, reden te hard of hielden zich niet aan de rusttijden.

Ritten aanbieden tegen woekerprijzen

Burgemeester Marcouch: “Met deze actie willen we illegale taxichauffeurs en chauffeurs weren die de regels aan hun laars lappen. Chauffeurs die hun werk op een eerlijke en professionele  manier uitvoeren, moeten er van op aan kunnen dat zij niet hoeven te concurreren met onprofessionele chauffeurs die ritten aanbieden tegen woekerprijzen. Arnhemmers en bezoekers moeten er op kunnen vertrouwen dat ze veilig en met een betrouwbare chauffeur de weg op gaan.”

Overtredingen

Meerdere chauffeurs bleken zaterdagavond geen ontheffing voor de busbaan te hebben, terwijl ze er wel gebruik van maakten. Er waren ook meerdere taxichauffeurs die minder rust hadden genomen dan verplicht is. Verder werden er boetes uitgeschreven vanwege een verlopen taximeter, het niet hebben van een chauffeurspas en voor een taxi met meer zitplaatsen dan toegestaan. De politie controleerde op snelheid. Een van de taxichauffeurs reed bijna vijftig km per uur te hard.

De komende tijd zullen taxi’s vaker gecontroleerd worden rond evenementen in Arnhem.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden