Word vrijwilliger bij School’s Cool Arnhem

Foto: School's Cool

Wil je een positieve impact maken op jongeren? Heb je een passie voor het ondersteunen van kinderen en wil je bijdragen aan hun succes op school?

Dan is School’s Cool Arnhem op zoek naar jou.

Wat houdt het in?

Ieder kind zou optimale kansen moeten krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Daarom koppelt stichting School’s Cool Arnhem vrijwillige thuismentoren aan kinderen die extra begeleiding nodig hebben tijdens de middelbare school. Deze aanpak werkt goed.
School’s Cool Arnhem koppelt vrijwillige thuismentoren aan leerlingen die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben tijdens de middelbare school. Het doel? Het vergroten van hun kansen en het stimuleren van talentontwikkeling, ongeacht de achtergrond van de leerling.

Uniek

Het unieke aan School’s Cool Arnhem is dat het programma zich richt op individuele begeleiding bij de leerling thuis. Als thuismentor coach je wekelijks (of om de week) een leerling op het gebied van studievaardigheden, sociale vaardigheden en/of huiswerk. Een mentor is een vertrouwenspersoon en een vraagbaak en kan ook een rolmodel zijn. De invulling van het mentoraat is maatwerk en afgestemd op de individuele leerling.

Word jij ook mentor?

School’s Cool Arnhem zoekt enthousiaste vrijwilligers die bereid zijn om zich minimaal een schooljaar lang in te zetten. Ervaring in het onderwijs is niet vereist, leeftijd is ook niet van belang, maar een positieve houding, enthousiasme en betrokkenheid zijn wel belangrijk. In overleg met de leerling plan je zelf de afspraken (van gemiddeld één uur). Hierdoor heb je de flexibiliteit om de coaching te combineren met bijvoorbeeld een baan of studie. Als mentor krijg je training en ondersteuning om je te helpen bij je rol.

Nieuwsgierig?

Samen kunnen jullie het verschil maken voor leerlingen in Arnhem. Sluit je aan bij School’s Cool Arnhem en help mee om de toekomst van onze jeugd te versterken.
Zie deze link voor een filmpje over hun werk.
Meer weten of aanmelden? Neem contact op via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen