Vmbo-leerlingen komen op 14 maart op Doe Dag

Foto: I en G events

Ruim 800 vmbo-leerlingen uit de regio kregen op donderdag 29 februari een groots onthaal tijdens het Beroepenfeest Betuwe On Stage in de eventzaal van Papendal.

Tijdens het Beroepenfeest maakten de leerlingen twee ‘matches’ met beroepsbeoefenaren met wie zij een klik hadden. Op de Doe Dag op 14 maart bezoeken zij deze bedrijven om het beroep beter te leren kennen.

Project voor vmbo-leerlingen

Onder luid applaus, met muziek, via een rode loper en onder aanmoediging van presentator André Accord kwamen de leerlingen de eventzaal van Papendal binnen. Dat waren vmbo-leerlingen van OBC Elst, OBC Bemmel, OBC Huissen, HPC Zetten, Dorenweerd College, PRO College Bemmel en het Citadel College.
Wethouder en ambassadeur René Post van gemeente Overbetuwe en wethouder Nick Hubers van gemeente Lingewaard openden de rondes. Dit was hét startsein voor de leerlingen om met een groot aantal beroepsbeoefenaren het gesprek aan te gaan. Met als doel: het verkrijgen van een beter beeld van het beroepenveld en het vergroten van hun netwerk.
Betuwe On Stage is een project voor vmbo-leerlingen, bestaande uit trainingen op school, een Beroepenfeest en een Doe Dag. Tijdens het Beroepenfeest maakten de leerlingen twee ‘matches’ met beroepsbeoefenaren met wie zij een klik hadden. Op de Doe Dag bezoeken zij deze bedrijven om het beroep beter te leren kennen. De Doe Dag vindt plaats op 14 maart.

1.600 matches gemaakt voor de Doe dag

Aan het Beroepenfeest deden in totaal 222 beroepsbeoefenaren van 110 verschillende bedrijven uit de regio mee. Er zijn inmiddels 1.600 matches gemaakt voor de Doe dag. Het bedrijf I en G Events is enorm enthousiast: “Wij zijn blij dat we tijdens het Beroepenfeest met veel enthousiaste leerlingen in contact zijn gekomen. Ze stelden goede vragen en er zijn 10 matches uitgekomen. Tijdens de Doe Dag nemen we de leerlingen graag mee om ze meer over ons mooie vak te leren.”
Het Beroepenfeest was ook voor de organisatie van Betuwe On Stage een succesvolle editie. “We zijn blij dat er weer zoveel organisaties uit de regio bij betrokken waren. Dankzij alle beroepsbeoefenaren hebben de leerlingen een beter beeld gekregen van het beroepenveld. Tijdens de Doe Dag gaan ze het bedrijf en het beroep beter leren kennen, zodat ze een betere keuze kunnen maken voor de toekomst,” aldus de projectleiding van Betuwe On Stage.
Meer informatie over Betuwe On Stage is te vinden op de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen